Capitanul feribotului scufundat in Coreea risca pedeapsa cu moartea

Joi, 15 Mai 2014, ora 13:59
2236 citiri
Capitanul feribotului scufundat in Coreea risca pedeapsa cu moartea

Capitanul feribotului scufundat in Coreea de Sud si trei dintre membrii echipajului de pe vasul Sewol au fost acuzati de omucidere si poate fi pedepsit chiar cu moartea.

Procurorul sef Yang Joon Jin a spus, joi, ca Lee Joon Seok, in varsta de 69 de ani, care este capitanul vasului, impreuna cu inginerul sef, precum si primii sai doi ofiteri risca pedeapsa cu moartea, daca vor fi condamnati, potrivit CNN.

De asemenea, cei trei membri ai echipajului si capitanul au fost acuzati de crima, deoarece nu au folosit facilitatile vasului pe care le-au avut la dispozitie - precum barcile si vestele de salvare - si nici nu au anuntat evacuarea pasagerilor.

Capitanul feribotului scufundat in Coreea de Sud a fost arestat

Pedeapsa capitala nu a mai fost aplicata de aproape doua decenii in Coreea de Sud.

Ceilalti 11 membri ai echipajului au fost acuzati de abandonarea vasului si violarea unui act de securitate al vasului.

Sapte membri ai echipajului au fost primii care au parasit vasul, in loc sa-si indeplineasca responsabilitatile de a-i salva pe sutele de pasageri de pe feribot, care au fost instruiti sa ramana pe vas.

Feribot scufundat: Inca doi membri ai echipajului, arestati. Care a fost problema pe vas

Feribotul Sewol s-a scufundat in drumul sau catre Insula Jeju, pe 16 aprilie, provocand moartea a 284 de persoane, in timp ce 20 sunt inca date disparute. Cei mai multi dintre pasageri erau elevi. 242 de corpuri au fost gasite in feribot, iar 42 in afara sa.

Doar 172 dintre cei aflati la bordul vasului au supravietuit, printre ei numarandu-se si 22 dintre cei 29 de membri ai echipajului. Ulterior, directorul adjunct al liceului Danwon s-a sinucis, deoarece se considera vinovat moral. De asemenea, si un scafandru a murit in timpul cautarilor.

#capitan feribot pedeapsa moarte, #pedeapsa moarte echipaj feribot, #feribot scufundat coreea, #pedepse feribot Coreea , #Coreea