Coreea de Nord isi dezasambleaza racheta

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 18:47
2780 citiri
Coreea de Nord isi dezasambleaza racheta
Foto: AFP

Coreea de Nord a inceput sa-si dezasambleze controversata racheta cu raza lunga de actiune, pe care se pregatea sa o lanseze in aceasta perioada. Se pare ca nord-coreenii se confrunta cu probleme tehnice.

Potrivit agentiei sud-coreene Yonhap, citata de RIA Novosti, fotografii facute din satelit arata ca muncitorii nord-coreeni au inceput sa demonteze platforma care sustine racheta in trei trepte. Aceasta urma sa fie lansata intre 10 si 22 decembrie.

"Am observat semne ca racheta este data jos. Se pare ca Nordul incearca sa rezolve niste probleme tehnice", a declarat un important oficial al armatei sud-coreene pentru Yonhap.

Coreea de Nord ar putea amana lansarea rachetei cu raza lunga de actiune

Cu toate acestea, Coreea de Nord a anuntat, luni, ca intentioneaza sa mearga pana la capat cu lansarea rachetei. Perioada a fost extinsa pana pe 29 decembrie.

Intentiile Phenianului de a lansa o racheta cu raza lunga de actiune au alarmat intrega comunitate internationala. Regimul nord-coreean a argumentat ca intentioneaza doar sa plaseze un satelit pe orbita Pamantului, in scopuri pasnice, insa liderii mondiali au acuzat ca este vorba despre testarea unei rachete intercontinentale capabile sa transporte incarcatura nucleara.

Coreea de Nord, incoltita din toate partile

Coreea de Sud a anuntat ca intentioneaza sa poarte discutii cu China si Rusia pentru a convinge Coreea de Nord sa renunte la lansarea rachetei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei FOTO
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei FOTO
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei, în largul coastei de est a Coreei de Sud, a anunţat luni, 22 aprilie, armata sud-coreeană, relatează Reuters, AFP şi DPA....
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Coreea Nord racheta, #Coreea Nord amanare lansare racheta, #Coreea Nord racheta probleme tehnice , #Coreea