Coreea de Sud face apel la comunitatea internationala pentru stabilirea pacii in zona

Marti, 21 Mai 2013, ora 16:24
1274 citiri
Coreea de Sud face apel la comunitatea internationala pentru stabilirea pacii in zona
Foto: The Guardian

Presedintele sud-coreean, Park Geun-hye, a cerut misiunilor diplomatice sa castige sprijinul international pentru stabilirea pacii in Peninsula Coreeana si in Asia de Sud-Est, precum si sa uneasca intreaga comunitate internationala sub o singura voce in dialogul cu autoritatile de la Phenian, privind programul nuclear al nord-coreenilor.

"Trebuie sa convingem Coreea de Nord ca dezvoltarea armamanentului nuclear nu conduce automat si la dezvoltarea si sustenabilitatea economiei. Acest fapt este o iluzie. Este important ca si comunitatea internationala sa aiba o singura voce si sa transmita un mesaj ferm Phenianului", a declarat Park, citata de Yonhap News.

Totodata, Park a mentionat ca procesul de pace nu poate fi implementat decat pas cu pas, insa Coreea de Nord trebuie sa fie constienta de consecintele care vor urma daca continua programul nuclear.

In opinia presedintelui sud-coreean, intreaga regiune va deveni cu adevarat stabila atunci cand statele vor trece peste diferendele istorice si tensiunile teritoriale.

Constructia increderii nu poate incepe decat prin cooperarea in probleme non-politice, pentru ca abia apoi relatiile sa acopere domeniul politic si militar, crede liderul de la Seul.

#tensiuni peninsula coreea, #mesaj presedinte Coreea , #Coreea