Avertizare MAE: Vantul va bate cu 120 km/h in Croatia si se face frig

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 08:34
2444 citiri
Avertizare MAE: Vantul va bate cu 120 km/h in Croatia si se face frig
Foto: Arhiva Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atentionare de calatorie pentru Croatia, unde incepand de joi sunt prognozate conditii meteo nefavorabile, cu intensificari ale vantului si temperaturi scazute. In regiunea Rijeka, golfurile Kvarner si Kvarneric, precum si canalul Velebit va fi frig si vant.

Astfel, autoritatile locale au emiscod portocaliu de vant, ce va atinge o viteza de pana la 120 km/h, pentru regiunea Rijeka, golfurile Kvarner si Kvarneric, precum si canalul Velebit. Regiunile Split, Dubrovnik, vestul Istriei si Dalmatia se afla sub un cod galben de intensificari ale vantului, insotite de descarcari electrice.

Autoritatile croate avertizeaza cu privire la posibilitatea existentei unor disfunctionalitati in transportul maritim si in furnizarea energiei electrice.

Pentru informatii actualizate, se recomanda consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic National - https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Nationale Croate de Cai Ferate - http://www.hznet.hr, Autoritatii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr si a Agentiei Croate de Aviatie Civila - http://www.ccaa.hr.

MAE reaminteste cetatenilor romani ca, in situatii de urgenta pe teritoriul Croatiei pot apela numarul european unic 112.

Mai pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Zagreb: +38514677660 si +38514610009, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei: +38598414341.

#avertizare calatorie Croatia , #Croatia