Cutremur devastator in Nepal Alpinistul Alex Gavan, nou mesaj pe Facebook: Am simtit instant un ghem in stomac

Marti, 28 Aprilie 2015, ora 19:07
8805 citiri
Cutremur devastator in Nepal Alpinistul Alex Gavan, nou mesaj pe Facebook: Am simtit instant un ghem in stomac
Foto: Facebook/Alex Gavan

Alpinistul roman Alex Gavan, care era in Nepal in momentul in care au avut loc cutremurul si avalansa ce au luat mii de vieti, a relatat o experienta nefericita pe care a avut-o cu o jurnalista de la un post de televiziune din tara noastra.

"Ma suna ieri pe numarul meu nepalez o domnisoara de la o mare televiziune, al carei nume nu l-am retinut, din cauza conexiunii proaste. Nu stiu cum l-au facut rost, dar, ma rog, sunt jurnalisti si face parte din meseria lor. Ma suna de pe un numar necunoscut. Am crezut ca e mama, care nu e cea mai prietena cu tehnologia. Evident, am raspuns. Incepe o serie de intrebari care mi s-au parut inadecvate prin modul si tonul cu care erau puse, intrebari din seria 'politicianul X, sunteti vinovat, ati dat mita?', la care politicianul X este asteptat sa raspunda, 'desigur, sunt vinovat, am dat mita'.

Le-am raspuns ca aici situatia impune niste prioritati foarte clare, iar a da interviuri nu a fost si nu este una dintre ele. Pur si simplu nu se cade sa fac acest lucru. E ceva ce pur si simplu nu a fost cuviincios pana acum. De asemenea, le-am mai spus ca am un om de comunicare care ma reprezinta, cu care stiam ca respectiva televiziune luase deja legatura, si cu care trebuie agreata orice interventie de orice fel", a scris pe Facebook Alex Gavan.

Cutremur devastator in Nepal: Alex Gavan, noi detalii despre alpinistii blocati pe Everest

Ulterior, alpinistul a aflat ca discutia a fost inregistrata si ca vorbele i-au fost scoase din context, iar declaratiile sale au fost trunchiate si difuzate pe post.

Semnele de intrebare sunt cu atat mai mari cu cat echipa de comunicare a lui Alex Gavan luase deja legatura cu trustul respectiv, cu care stabilise modul in care se vor transmite informatiile.

"Recunosc cum am simtit instant un ghem in stomac. Ca sa ne intelegem: eu nu am dat nicio declaratie si niciun interviu respectivei televiziuni. Ce au facut este, pentru mine, echivalentul unei inselatorii. Si nu am nici cea mai mica intentie de a calomnia presa cu aceasta afirmatie (exista multi jurnalisti in Romania pentru care am un respect autentic), sau a o impiedica cumva sa isi ideplineasca menirea.

Cu putin timp inainte, pe WhatsApp (pe telefonul romanesc care culmea, a prins retea pentru o vreme), m-a mai sunat si un extrem de respectabil domn de la un trust concurent. Caruia i-am transmis acelasi lucru. El nu a facut publica discutia cu mine si ii multumesc", a continuat relatarea alpinistul.

De asemenea, Alex Gavan a insistat asupra faptului ca se va concentra in perioada urmatoare pe ajutorarea celor care au avut de suferit de pe urma tragediei din Nepal, facand un apel la presa din tara noastra.

"Stimati profesionisti din presa romana, de la respectiva televiziune sau de oriunde, va rog sa intelegeti ca exista totusi pe lumea aceasta oameni pentru care obsesia de a fi prezenti la televizor cu orice pret nu face parte din structura lor interioara", a insistat alpinistul.

"Imi voi exprima public opinia in curand cu privire la cele intamplate si la experienta traita de mine in acele clipe, ore, zile interminabile. Iar daca pentru domniile voastre timpul va fi deja trecut si nu va mai reprezenta o stire, atunci sper ca macar faptul ca in aceste momente pregatesc o campanie umanitara pentru a-i sprijini pe acesti semeni ai nostri, care acum, mai mult ca oricand au o reala si o imensa nevoie de ajutor, va va starni compasiunea si interesul pentru a sustine aceasta initiativa si va veti folosi influenta si puterea mediatica pentru a face diferenta.

Sper din tot sufletul ca in Romania, inca, nu doar tragedia si durerea si suferinta oamenilor sunt cele care starnesc interesul si fac rating si vand, ci si actiunile concrete de a face bine, de a aduce o contributie. Ar fi extrem de trist pentru noi toti, cei care traim in aceasta tara, sa nu fie asa", a mai spus romanul.

Cutremur devastator in Nepal: Bilantul mortilor ar putea ajunge la 10.000, cel mai mare din istorie

De asemenea, el a precizat ca pregateste o platforma prin care doritorii pot face donatii pentru a-i ajuta pe cei din Nepal.

Alex Gavan a fost un fel de corespondent in tara care a fost devastata de un cutremur de aproape 8 grade pe scara Richter, postand pe retelele sociale diverse mesaje si informatii despre situatia romanilor si a celorlalte victime.

Cutremur in Nepal: Alpinistul roman Alex Gavan, surprins pe Everest

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alex Gavan interviu televiziune, #Alex Gavan cutremur Nepal, #alpinist roman cutremur Nepal , #cutremur Nepal