Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cutremur devastator in Nepal: Noi informatii despre romanii aflati in zona

Duminica, 26 Aprilie 2015, ora 19:59
3029 citiri
Cutremur devastator in Nepal: Noi informatii despre romanii aflati in zona
Foto: captura Youtube

Ministerul de Externe precizeaza ca duminica la ora 18:00 fusesera identificati inca 9 cetateni romani in Nepal, cu totii fiind in afara oricarui pericol dupa seismul de 7,8 grade produs sambata.

"Astfel, bilantul cetatenilor romani localizati, contactati si care sunt in siguranta la acest moment este de 28 de persoane", se precizeaza in comunicatul MAE remis Ziare.com.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei Romaniei la New Delhi si al Consulatului Onorific al Romaniei din Nepal, continua eforturile de verificare a prezentei, respectiv a situatiei altor cetateni romani care s-ar afla in Nepal, in zonele afectate.

Pana la acest moment misiunea diplomatica nu a primit nicio confirmare oficiala referitoare la existenta vreunui cetatean roman, printre victime", se mai arata in comunicatul citat.

Toti cetatenii romani care au rude sau prieteni in zona afectata de cutremur au la dispozitie pentru informatii numarul de telefon 0728.557.116 sau e-mailul comunicare.consulara@mae.ro, mai precizeaza MAE.

MAE: Toti romanii din Nepal au scapa cu bine de cutremur

"In acest context, in Nepal este declarata stare de urgenta, urmare seismelor succesive de 7,9 si 7,2 grade pe scara Richter, inregistrate la 25 si 26 aprilie 2015. Sunt afectate, in special, capitala Kathmandu si orasul Phokara, unde se inregistreaza numeroase victime si importante pagube materiale, iar in zonele montane exista pericolul unor avalanse si alunecari de teren. In localitatile mentionate, este afectata major infrastructura de alimentare cu energie electrica si cea de comunicatii, precum si reteaua de Internet", se arata intr-un comunicat remis presei.

In plus, turistilor romani li se reaminteste ca au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play), care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS iti poate salva viata!".

Cel mai recent bilant oferit de autoritatile nepaleze arata ca seismul produs sambata a dus la moartea a 2.450 de oameni si ranirea a circa 6.000 de persoane, insa numarul victimelor este de asteptat sa creasca, din cauza numarului mare de disparuti.

Cutremur devastator in Nepal: Peste 2.400 de morti - 22 pe Everest

C.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#romani cutremur Nepal , #cutremur Nepal