Inca sase romani, prinsi de cutremurul devastator din Nepal

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 19:59
4124 citiri
Inca sase romani, prinsi de cutremurul devastator din Nepal
Foto: Hepta.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta ca a indetificat alti sase cetateni romani aflati in Nepal, care acum sunt in siguranta.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, pe parcursul zilei de luni, au continuat demersurile complexe de identificare si contactare a cetatenilor romani care se afla in regiunea afectata de cutremurul produs sambata in Nepal, fiind identificati alti sase romani, potrivit unui comunicat al diplomatiei romane, remis Ziare.com.

"In acest sens, prin eforturile conjugate ale Departamentului Consular, Ambasadei Romaniei la New Delhi si Consulatului Onorific al Romaniei din Nepal, au mai fost identificati in Nepal alti 6 cetateni romani. Acestia nu au putut fi contactati direct, insa, Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a reusit sa identifice si sa contacteze familiile lor din tara care au precizat ca cei 6 cetateni romani sunt in afara pericolului", arata MAE.

Inca trei avalanse pe Everest, dupa replica de 6,7 a cutremurului din Nepal

Bilantul care a rezultat in urma situatiei actualizate, luni, la orele 18:00, indica un numar de 36 de cetateni romani identificati in Nepal, potrivit sursei citate.

"Lista cetatenilor romani din Nepal este actualizata permanent in acord cu solicitarile de asistenta consulara receptionate. In ceea ce priveste situatia persoanelor aflate pe versantul muntelui, au fost declansate operatiuni de evacuare cu elicoptere, acestea fiind in curs de desfasurare. Referitor la situatia celor 4 alpinisti romani, se mentine legatura permanenta cu reprezentantul Federatiei Romane de Alpinism si Escalada", sustine diplomatia romana.

Ambasada Romaniei la New Delhi nu a primit nicio confirmare oficiala referitoare la existenta vreunui cetatean roman printre victime.

MAE continua monitorizarea cu prioritate a situatiei din regiune si mentine legatura permanenta cu Ambasada Romaniei la New Delhi si cu Consulatul Onorific al Romaniei din Nepal.

Cutremur devastator in Nepal: Pentru aproape un milion de copii drama abia incepe

Cetatenii romani care au rude sau prieteni in zona afectata de cutremur au la dispozitie pentru informatii numarul de telefon 0728.557.116 sau e-mail-ul comunicare.consulara@mae.ro.

MAE reitereaza recomandarile anterioare adresate cetatenilor romani care se deplaseaza sau se afla in strainatate de a-si anunta prezenta la misiunea diplomatica romana sau la oficiul consular roman din statul respectiv, pentru a beneficia mult mai rapid de asistenta consulara in cazuri de urgenta.

Inca trei avalanse pe Everest, dupa replica de 6,7 a cutremurului din Nepal

Cel putin 4.100 de persoane au murit in Nepal in urma cutremurului de sambata, cu o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter, au declarat oficialii, in timp ce peste 6.500 de persoane au fost ranite. Zeci de persoane au murit, de asemenea, in China si India. Oficialii au declarat insa ca bilantul victimelor ar putea creste pe masura ce se ajunge in zonele montane izolate din vestul Nepalului.

Cutremurul a declansat o avalansa uriasa care a ingropat partial tabara de baza in care se aflau numerosi alpinisti straini si ghizii lor nepalezi. Cel putin 18 persoane au murit si alte 60 au fost ranite, afirma BBC, adaugand ca multe altele sunt date disparute.

Avalansa pe Everest dupa cutremurul din Nepal: Un director Google, printre victime

Elicopterele au reluat, luni dimineata, evacuarea alpinistilor blocati pe Muntele Everest, in urma avalanselor declansate de cutremurul cu magnitudinea de 7,8, a anuntat pe conturile sale de Facebook si Twitter alpinistul roman Alex Gavan.

"Evacuarea alpinistilor blocati in taberele 1 si 2 continua. Trei elicoptere zboara non-stop. Din cauza altitudinii mari, sunt transportate doar cate doua persoane o data. Vremea este buna", a scris alpinistul roman Alex Gavan pe conturile sale de Facebook si Twitter. Ulterior, alpinistul a anuntat ca, la randul sau, a fost salvat.

D.R.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#romani cutremur Nepal, #romani Nepal cutremur MAE , #cutremur Nepal