Minunile din Nepal: Imaginile si povestile emotionante care au impresionat o lume intreaga - inca mai exista speranta

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 19:23
13074 citiri
Minunile din Nepal: Imaginile si povestile emotionante care au impresionat o lume intreaga - inca mai exista speranta
Foto: Kathmandu Today

Cutremurul devastator din Nepal, in urma caruia peste 5.000 de oameni si-au pierdut viata, a lasat in urma multe durere. In haosul creat, insa, mai exista si o urma de speranta.

La mai multe zile de la producerea tragediei, salvatorii inca gasesc supravietuitori sub gramezile de moloz, scrie Tribune.

Imaginile emotionante, surprinse de jurnalistii de la Kathmandu Today, cu un bebelus de doar patru luni scos in viata de sub daramaturi au fost redistribuite de sute de mii de ori pe retelele sociale si au impresionat o lume intreaga.

Apel pentru Nepal: Doneaza si tu pentru adaposturi temporare, apa potabila, hrana si asistenta medicala

Pe contul de Twitter al CNN este prezentata si povestea succinta a puiului de om. Dupa ce a fost raportat disparut, o echipa de salvatori a incercat sa il gaseasca sub daramaturi. Misiunea a fost imposibila imediat dupa cutremur, situl a fost abandonat si copilasul a fost declarat mort.

Foto: Kathmandu Today

Salvatorii au revenit insa. Au recuperat bebelusul acoperit de praf si moloz, iar micutul a inceput imediat sa planga. Medicii au transmis deja ca nu are rani grave si copilul va supravietui. Localnicii, dar si internautii care au vazut imaginile induiosatoare cu bebelusul spun ca s-a infaptuit o minune.

Copilasul a stat sub daramaturi cel putin 22 de ore, dar fotogarfiile au fost publicate abia miercuri.

Foto: Kathmandu Today

Cutremur in Nepal Drama celor care si-au pierdut copiii: Am sapat cu mainile in moloz, am vazut-o acolo

Nu este insa singurul caz. Un barbat, a carui identitate nu a fost divulgata, a fost scos in viata de sub daramaturi la mai bine de 48 de ore de la cutremur.

Foto: The Guardian

De asemenea, CNN prezinta povestea unei femei care a supravietuit 36 de ore sub daramaturi. Sitoula, o mama in varsta de 40 de ani, se afla in casa cand seismul urias a zguduit Nepalul. Blocul de cinci etaje in care locuia femeia s-a daramat.

"Am fost increzatoare ca voi fi salvata. Cand am auzit zgomot, pasi si voci, stiam ca au venit dupa mine. Ce am facut 36 de ore? Pur si simplu am stat acolo, sub daramaturi. Nu aveam prea mult loc unde sa ma intind, am stat pur si simplu", a povestit femeia.

Foto: Captura CNN

Si Jon Keisi a fost ingropat mai mult de 60 de ore sub ruinele cladiri de sapte etaje in Kathmandu, scrie ktla.com. Barbatul a fost gasit ranit si deshidratat, insa medicii spun ca va trai. Cand a fost scos pe-o targa portocalie, barbatul a inceput sa planga si sa le multumeasca salvatorilor sai. "Va datorez viata", le-a spus.

Cutremurul devastator de sambata, care a zguduit Nepalul, a provocat o tragedie umanitara de proportii. Conform celui mai recent bilant, se estimeaza ca au murit 5500 de oameni, iar peste 10.000 au fost raniti, insa distrugerea infrastructurii face dificila stabilirea rapida a daunelor si a numarului exact al victimelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#copil salvat Nepal, #bebelus cutremur minune Nepal , #cutremur Nepal