Nou cutremur puternic in Nepal: Bilantul victimelor creste dramatic, trecand de mie

Autor: Ana Ilie
Marti, 12 Mai 2015, ora 15:15
3897 citiri
Nou cutremur puternic in Nepal: Bilantul victimelor creste dramatic, trecand de mie
Foto: Hepta.ro

Cutremurul puternic ce a zguduit marti Nepalul a facut cel putin 32 de victime, potrivit unui bilant preliminar al autoritatilor nepaleze si indiene.

In Nepal cel putin 29 de persoane au murit si cel putin 1.006 persoane au fost ranite in intreaga tara, potrivit reprezentantului ministrului nepalez al Informatiilor si Comunicarii, Minendra Rijal, scrie CNN.

Alte trei persoane au murit dupa ce un zid s-a prabusit in statul Bihar din India, invecinat cu Nepalul.

Noul cutremur a zguduit tara deja traumatizata de seismul din 25 aprilie, responsabil de moartea a peste 8.000 de persoane.

Cladirile deja subrezite de seismul de 7,8 din aprilie au fost puse la pamant de cel de marti, care a avut o magnitudine de 7,3 si s-a produs la o adancime de 15 kilometri.

Cutremur de 7,3 grade in Nepal, in apropierea taberei de baza de pe Everest (Video)

Cutremurul s-a produs la ora 10.05, ora Romaniei, la o adancime de 19 kilometri, la 68 de kilometri vest de localitatea Namche Bazar, in apropierea taberei de baza de pe Everest.

Cutremurul din Nepal a fost doar inceputul - de ce ar trebui sa ne temem cu totii

Locul este la circa 150 de kilometri est de epicentrul cutremurului din 25 aprilie.

Cutremurul a fost evaluat initial la 7,1 grade, dar ulterior institutul american a reevaluat magnitudinea. Oamenii din capitala Kathmandu, aflata la 80 de kilometri de epicentru, au iesit panicati pe strazi, dupa producerea seismului, iar magazinele au fost inchise.

Cutremurul s-a simtit si in nordul Indiei, pana la capitala New Delhi, la peste 800 de kilometri est.

Cutremurul din Nepal a avut de 700 de ori puterea bombei de la Hiroshima

In urma cu ceva mai mult de doua saptamani, pe 25 aprilie, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade s-a produs la vest de capitala nepaleza, provocand moartea a peste 8.100 de oameni si ranirea a aproape 19.000. Cea mai puternica replica dupa acel seism a avut 6,7 grade pe scara Richter.

Tot atunci s-a produs o avalansa pe Everest, 19 persoane - serpasi si alpinisti - fiind ucise in acest incident. In zona se aflau si alpinisti romani, insa acestia au scapat teferi.

Cutremur devastator in Nepal: Bilantul mortilor creste dramatic

Cutremur in Nepal Drama celor care si-au pierdut copiii: Am sapat cu mainile in moloz, am vazut-o acolo

Efthimios Lekkas, profesor de geologie la Universitatea din Atena, a spus in urma cu o saptamana ca se asteapta la inca un cutremur mare, in urmatoarele luni, in Nepal, transmitea atunci Euronews.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Nepal cutremur morti, #Nepal nou cutremur victime , #cutremur Nepal