Se redeschide Everestul pentru alpinisti, dupa cutremurul ucigator

Luni, 24 August 2015, ora 09:16
4736 citiri
Se redeschide Everestul pentru alpinisti, dupa cutremurul ucigator
Foto: Facebook/Alex Gavan

Nepalul a redeschis Everestul pentru cataratori, dupa cutremurul devastator care a declansat o avalansa ce a ucis 19 alpinisti in aprilie si care a pus capat sezonului de primavara.

Alpinistul japonez Nobukazu Kuriki este primul care incearca sa escaladeze cel mai inalt varf din lume, dupa cutremur. Ministrul nepalez al Turismului Kripasur Sherpa i-a inmanat lui Kuriki permisul de catarare duminica, intr-o ceremonie la Kathmandu, relateaza AP.

Kuriki intentioneaza sa plece pe munte marti, cu un elicopter, si planuieste sa ajunga pe varf la mijlocul lui septembrie. Sezonul de toamna este considerat dificil pe Everest si este, in general, evitat de catre alpinisti.

"Principalul obiectiv al expeditiei mele este sa transmit mesajul ca Nepalul este sigur pentru alpinisti si drumeti chiar si dupa cutremur", a declarat Kuriki pentru presa.

Este a cincea incercare a lui Kuriki de a cuceri Everestul. Incercarile sale anterioare de a ajunge pe varful de 8.850 de metri au esuat. In ultima dintre ele, in 2012, el si-a pierdut noua degete din cauza degeraturilor.

Marturiile alpinistului roman, erou pe Everest dupa cutremurul devastator din Nepal

Cutremur devastator in Nepal: Alex Gavan spune ca tabara de baza arata ca dupa o explozie nucleara

De la cutremurul din aprilie, care s-a soldat cu aproape 9.000 de morti, Nepalul incearca cu disperare sa aduca inapoi zecile de mii de turisti care practica drumetii in muntii acestei tari si care se catara pe varfurile Muntilor Himalaya.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Everest deschis alpinisti, #Everest cutremur alpinisti , #cutremur Nepal