A murit primul bolnav diagnosticat cu Ebola in SUA

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 19:01
5097 citiri
A murit primul bolnav diagnosticat cu Ebola in SUA

Prima persoana diagnosticata cu virusul Ebola pe teritoriul Statelor Unite a murit, miercuri, au transmis oficialii spitalului din Dallas in care era internat acesta.

Thomas Duncan, care a contractat virusul in Liberia, tara sa natala, fusese izolat in spitalul din Dallas si i se administra un tratament experimental, relateaza BBC.

Anterior, autoritatile americane anuntasera noi proceduri de securitate la punctele de intrare in tara, pentru a-i verifica pe calatori pentru simptome ale virusului.

Duncan a fost prima persoana care a fost diagnosticata in interiorul SUA, insa trei muncitori si un jurnalist, toti americani, au contractat virusul cand se aflau in Liberia.

In ce il priveste pe jurnalistul NBC, Ashoka Mukpo, acesta urma sa primeasca, miercuri, sange de la primul american intors in SUA pentru tratament impotriva virusului Ebola, doctorul Kent Brantly, care a supravietuit bolii, potrivit Huffington Post.

Nebraska Medical Center a transmis ca Brantly a fost sunat, marti, pentru a fi anuntat ca este compatibil cu Mukpo si ii poate dona sange. Asemenea transfuzii i-ar putea ajuta pe pacientii de Ebola, deoarece sangele unui supravietuitor contine anticorpi necesari luptei cu boala.

Brantly a donat sange si pentru primul pacient cu Ebola tratat la spitalul din Nebraska.

Decizie incredibila: Bolnavul care a adus Ebola in America ar putea fi pus sub acuzare

In acest timp, spitalele din New York se pregatesc pentru eventualii pacienti infectati cu Ebola care ar putea ajunge aici, scrie Wall Street Journal.

Se fac chiar si simulari, in care angajati ai spitalului care ar fi pacienti se plang de simptome specifice Ebola. Asemenea pregatiri au loc atat la spitalele publice, cat si la cele private.

"Daca un pacient nu este identificat din timp, se intampla ce s-a intamplat in Dallas", a declarat medicul Ross Wilson, seful New York City Health and Hospitals Corporation.

Thomas Duncan a fost primul calator care a adus virusul in SUA intr-un avion de pasageri, cand a aterizat pe 20 septembrie in Dallas, si primul diagnosticat cu Ebola in afara Africii, in cursul actualei epidemii. Pasagerul nu prezenta simptome ale bolii la urcarea in avion.

Citeste si:
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Mos bazil
rank 5
Nenea Duncan a bintuit vreo 8 zile prin Dallas, dus la spital si...