Ziare.com

Australia criticata din nou - de ce nu vrea sa trimita personal medical in tarile afectate de Ebola

de Theodora Sopalta
Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 22:12

   

Australia criticata din nou - de ce nu vrea sa trimita personal medical in tarile afectate de Ebola
Guvernul australian este din nou criticat deoarece refuza sa trimita personal medical in Africa pentru a lupta impotriva virusului Ebola.

Chiar daca australienii au declarat ca nu au trimis pana acum lucratori din domeniul sanatatii in zonele afectate pentru ca nu au posibilitatea de a-i trata in cazul in care acestia ar fi infectati, tot mai multe organizatii fac presiuni asupra cresterii contributiei Australiei in lupta pentru combatarea febrei hemoragice, informeaza BBC.

"Guvernul australian nu are nicio scuza sa nu trimita personal medical in Africa. Acum depinde de Guvernul lui Abbott sa actioneze", a declarat si Catherine king, purtator de cuvant din cadrul ministerului Muncii.

Epidemia de Ebola: Peste 10.000 de bolnavi

Australia a refuzat sa trimita personal medical in zonele afectate din Africa deoarece sustine ca nu i-ar putea evacua sau trata in cazul in care acestia ar contracta Ebola, dar, cu toate acestea, a oferit 8 milioane de dolari serviciilor de sanatate si 40 de milioane de dolari Organziatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si nu a exclus cresterea acestei contributii.

De cealalta parte, Asociatia Medicala Australiana, Asociatia de Sanatate Publica precum si organizatia non-guvernamentala Medici fara Frontiere au cerut Guvernului Australiei sa-si mareasca contributia in lupta impotriva Ebola.

De asemenea, Sierra Leone si Amnesty International au condamnat decizia Australiei de a suspenda vizele de intrare in tara a persoanelor care vin din tarile africane afectate de Ebola, considerand ca aceste masuri sunt "contraproductive" si "discriminatorii".

Aproximativ 5.000 de persoane au murit de Ebola pana acum, iar peste13.700 de persoane au fost infectate, indeosebi in Liberia, Sierra Leone si Guineea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2105 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor