Barack Obama, fata in fata cu Ebola - ce spune despre o epidemie in Statele Unite

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 12:22
2452 citiri
Barack Obama, fata in fata cu Ebola - ce spune despre o epidemie in Statele Unite
Foto: The Telegraph

Barack Obama sustine ca sansele producerii unei epidemii de Ebola pe teritoriul Statelor Unite sunt extrem de mici. De asemenea, presedintele american va face "presiuni" asupra liderilor straini, pentru a-i determina sa se implice mai mult in lupta pentru combaterea Ebola in Africa de Vest.

Dupa o intalnire cu consilierii pe probleme de sanatate si securitate nationala, Obama a declarat ca la Casa Alba exista in curs de dezvoltare protocoale pentru pasageri, fiind aplicate restrictii mai dure asupra celor care au mers in Africa de Vest.

Aceasta masura vine dupa ce un barbat infectat cu Ebola a ajuns in Statele Unite cu un zbor comercial, scrie Fox6Now.

Cu toate acestea, Obama a minimalizat sansele raspandirii Ebola in Statele Unite, mentionand ca sansele producerii unei epidemii sunt "extrem de mici", in contexul in care tara beneficiaza de infrastructura medicala necesara.

Ebola avanseaza in SUA: Inca un american a fost diagnosticat cu aceasta boala

Liderul american s-a aratat insa nemultumit ca unele tari nu s-au implicat atat cat trebuia in aceasta lupta, declarand ca amenintarea Ebola poate deveni iminenta, fara un efort global care sa previna raspandirea bolii.

"Acesta reprezinta un domeniu in care toata lumea trebuie sa intervina si sa se miste rapid, pentru a putea detine controlul. Tarile care cred ca se pot da in laturi, lasand totul in mainile Statelor Unite, vor determina un raspuns mai putin eficient si mai lent, ceea ce inseamna ca oamenii vor muri", a mai spus Obama.

Declaratiile presedintelui vin la o saptamana dupa ce un barbat din Dallas, care s-a intors recent dintr-o calatorie din Africa de Vest, a fost prima persoana diagnosticata cu Ebola in Statele Unite ale Americii, urmand mai multe cazuri.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#SUA epidemie Ebola, #Barack Obama sanse epidemie Ebola, #Ebola America raspandire , #Ebola
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
Se descurca,au cea mai tare armata si cele mai multe focoase !!!