Decizie incredibila: Bolnavul care a adus Ebola in America ar putea fi pus sub acuzare

Autor: Ana Ilie
Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 15:14
3838 citiri
Decizie incredibila: Bolnavul care a adus Ebola in America ar putea fi pus sub acuzare

Autoritatile liberiene intentioneaza sa puna sub acuzare cetateanul care a dus virusul Ebola in America. Thomas Eric Duncan se afla in prezent la Dallas, unde este izolat si tratat, insa cand se va intoarce in Liberia va fi pus sub acuzare pentru ca a mintit in formularul completat la aeroport.

Barbatul a raspuns "nu" la intrebarea privind contactul cu o persoana infectata cu virusul si I s-a permis sa plece catre SUA. O data ajuns pe sol american, acesta a prezentat simptomele virusului si a fost spitalizat in conditii de securitate maxima, iar cei cu care au avut contact au intrat in carantina, scrie USA Today.

"Va fi pus sub acuzare" cand se intoarce in Liberia, a afirmat Binyah Kesselly, un reprezentant al autoritatii portuare liberiene, deranjat ca acesta a creat o imagine negativa liberienilor care traiesc in strainatate.

Cu cateva zile inainte de a pleca spre SUA, barbatul a ajutat o tanara insarcinata sa ajunga la spital. In acel moment nu se stia ca femeia are Ebola si nu a fost admisa in spital, pe motiv ca nu sunt locuri. Ea s-a intors acasa si a murit in cateva ore.

Primul caz de Ebola in America (Video)

Barbatul a luat un avion din Liberia si a aterizat la Dallas la 20 septembrie. El a fost depistat cu virusul Ebola, au anuntat Centrele pentru Controlul si prevenirea Bolilor.

Barbatul este primul calator care a adus virusul in SUA intr-un avion de pasageri si primul diagnosticat cu Ebola in afara Africii, in cursul actualei epidemii. Pasagerul nu prezenta simptome ale bolii la urcarea in avion.

Ebola ingrozeste SUA: Inca un doctor american e in carantina

Epidemia de febra hemoragica Ebola a depasit pragul de 3.000 de decese, virusul omorand aproape jumatate din cele peste 6.500 de persoane infectate, potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dat publicitatii sambata.

Din totalul de 6.574 de bolnavi de Ebola in cinci tari din Africa de Vest, 3.093 si-au pierdut viata, a precizat OMS.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#pacient Ebola SUA pus acuzare, #Liberia Ebola acuzatie , #Ebola