Ebola in Romania? Suspectul fusese la Vama Veche - apa Marii Negre, testata

Duminica, 10 August 2014, ora 16:42
8137 citiri
Ebola in Romania? Suspectul fusese la Vama Veche - apa Marii Negre, testata
Foto: pozeconstanta.ro

In timp ce rezultatul analizelor barbatului transferat, duminica, la Institutul Matei Bals din Capitala sunt asteptate, pentru a se afla daca a fost infectat cu Ebola, autoritatile au declansat o ancheta epidemiologica, directia de sanatate publica ridicand probe din Marea Neagra, de la Vama Veche, unde acesta a fost impreuna cu familia.

Rezultatul analizelor privind posibila infectare va fi cunoscut in minimum 72 de ore si maximum o saptamana, informeaza Mediafax. Probele recoltate de la barbat urmeaza sa fie duse in Germania, la singurul spital care se ocupa de astfel de cazuri. Acesta este motivul intarzierii cu care rezultatul este aflat.

Suspectul de Ebola, adus duminica in Capitala, de la Ploiesti, a fost in Vama Veche dupa intoarcerea din Nigeria, in 25 iulie. A inceput sa se simta rau in urma cu trei zile si s-a prezentat la spital in Ploiesti, de unde a fost trimis catre Capitala, duminica.

Ebola in Romania? Barbat suspect a fi infectat, adus la Bucuresti

Toti cei care au intrat in contact cu barbatul, verificati

Familia sa, respectiv sotia si copilul minor, se afla in carantina la domiciliu. Cei care au intrat in contact cu el vor fi supusi unei anchete epidemiologice.

Reprezentantii autoritatilor sanitare ii vor solicita barbatului - care lucreza de mai multi in Nigeria, la o firma ce activeaza in industria petroliera - sa intocmeasca o lista a persoanelor cu care a intrat in contact dupa revenirea in Romania.

Ulterior, cei care au intrat in contact cu acesta vor fi verificati. Daca vreuna dintre persoane prezinta simptome asemanatoare, va fi adusa de asemeni la Institutul Matei Bals.

Cat despre spitalul unde s-a prezentat barbatul, in Ploiesti, acesta a intrat in carantina, a declarat managerul acestuia, Catalin Visean.

Ministerul Sanatatii a anuntat duminica, printr-un comunicat de presa postat pe site-ul institutiei, ca "Romania are capacitatea medicala de a actiona in cazul aparitiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragica de tip Ebola".

Acelasi minister a anuntat, duminica, ca barbatul internat la Institutul Matei Bals este suspect de infectie virala, fara a putea specifica diagnosticul etiologic.

"In aceasta dimineata, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Ploiesti s-a prezentat o persoana adulta in varsta de 51 de ani cu simptome de febra, greata, varsaturi si diaree hemoragica. Avand in vedere ca, in urma efectuarii anamnezei s-a constatat ca persoana s-a intors recent din Nigeria, s-a declansat procedura de izolare si transfer in conditii speciale de siguranta la Institutul de Boli Infectioase 'Prof. Dr. Matei Bals'.

In prezent, pacientul este suspect de infectie virala fara a putea specifica diagnosticul etiologic", se arata intr-un comunicat citat de Agerpres.

Anterior, reprezentantii Institutului Matei Bals au declarat ca nu este luata in calcul o infectie cu Ebola.

"Nu avem motive sa luam in calcul o infectie cu Ebola. Practic luam in calcul alte patologii - malarie hemoragica etc., care nu au nicio legatura cu Ebola. (...) Este vorba de patru tari din Africa. Nigeria nu a reclamat niciun caz de transmitere interumana pe teritoriul sau", a declarat, la B1 Tv, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infectioase Matei Bals.

Alerta de Ebola se raspandeste rapid: Suspiciuni pe aproape toate continentele

Acesta a mai explicat ca Ebola nu se transmite prin aer, ci prin contact direct cu fluide si sange de la persoana infectata, avand o simptomatologie similara cu alte afectiuni.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#barbat suspect Ebola, #probe Marea Neagra Ebola, #Ebola Vama Veche, #ancheta epidemiologica ebola litoral , #Ebola
Comentarii