Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Inca un continent se confrunta cu Ebola

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 16:20
2766 citiri
Inca un continent se confrunta cu Ebola

O asistenta care a lucrat ca voluntar al Crucii Rosii in Sierra Leone a fost internata in spitalul Cairns din Queensland, Australia, fiind tinuta sub observatie si plasata in carantina in timp ce i se fac investigatii din cauza unei posibile infectari cu virusul Ebola.

Asistenta Sue Ellen Kovack, in varsta de 57 de ani, a ajutat la ingrijirea pacientilor din Sierra Leone care au contractat boala, scrie Daily Mail.

A murit primul bolnav diagnosticat cu Ebola in SUA

Autoritatile au dispus internarea sa dupa ce aceasta s-a plans de febra, joi dupa-amiaza. Ea tocmai s-a intors in Australia, marti, dupa ce a petrecut o luna facand voluntariat in tara din vestul Africii.

Un politician australian, Bob Katter, a criticat-o insa pe asistenta, afirmand ca activitatea sa de voluntar au pus tara in pericol si declarand ca este "incredibil" cum poate cineva sa intre in Australia dintr-o tara care are bolnavi de Ebola.

Ebola a ajuns in Europa (Video)

"Nu trebuie sa fie niciun compromis cu acest lucru. Daca vrei sa mergi intr-una dintre aceste tari, oricat de laudabila ar fi motivatia ta, imi pare rau dar cand te intorci in Australia trebuie sa stai in carantina timp de trei saptamani - nu carantina acasa", a spus Katter.

Asistenta a stat in carantina la domiciliu, dupa ce s-a intors din Africa, si a anuntat, joi dimineata, ca are temperatura de 37,6 grade, astfel ca a fost chemata la spital.

Ebola a ajuns in SUA: Unul dintre americanii infectati a fost adus in tara (Video)

Medicul Jeannette Young spune insa ca este aproape imposibil ca Sue Ellen sa fi infectat alti oameni, inclusiv pasageri aflati la bordul avionului de intoarcere acasa, din moment ce nu a prezentat simptome decat la doua zile dupa sosirea in Australia.

Doctorii mai asteapta si rezultatele testelor de sange, care ar urma sa ajunga cel mai devreme vineri dimineata.

Australia este al cincilea continent unde se semnaleaza Ebola, dupa ce virusul aparut in Africa a fost identificat si in Asia, America de Nord si Europa.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ebola Australia, #asistenta australiana Ebola, #caz Ebola Australia, #infectare Ebola Australia , #Ebola