Jurnalist NBC, infectat cu Ebola

Autor: Ana Ilie
Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 08:44
1783 citiri
Jurnalist NBC, infectat cu Ebola

Un cameraman american freelancer, care lucreaza pentru NBC News in Liberia, a contractat virusul Ebola si va fi transportat inapoi in SUA pentru tratament.

Ashoka Mukpo, in varsta de 33 de ani, a fost angajat marti pentru a fi al doilea cameraman al corespondentului NBC pe probleme medicale Nancy Snyderman. Doctorul Snyderman se afla impreuna cu alti trei angajati NBC News in Monrovia, unde acopera epidemia de Ebola, scrie NBC.

Mukpo a avut primele simptome ale imbolnavirii miercuri. Si-a luat temperatura si cand si-a dat seama ca are probleme s-a izolat si a cerut consiliere medicala. Joi dimineata, Mukpo s-a dus la un centru al Medicilor Fara Frontiere pentru a solicita sa fie testat pentru Ebola - si testul a fost pozitiv.

"Vestea buna este ca acest tanar, colegul nostru, a fost admis foarte foarte timpuriu. E in stare buna", a anuntat Snyderman.

Snyderman a adaugat ca nici ea nici ceilalti membri ai echipei NBC nu prezinta simptome de Ebola, dar vor urma regulile autoritatilor medicale pentru orice eventualitate.

Mukpo este al cincilea cetatean american infectat cu Ebola si evacuat din Africa de Vest. El lucreaza de trei ani in Liberia.

Panica in SUA: 100 de persoane testate pentru Ebola in Texas

Nu mai putin de 100 de persoane din Texas fac in acest moment analize, dupa ce au fost expuse la Ebola, au anuntat joi oficialii americani.

Toate aceste persoane au intrat in contact cu Thomas Eric Duncan, originar din Liberia, care a fost diagnosticat cu Ebola marti, in Dallas.

Americanul infectat cu Ebola venise in contact cu 5 copii

Cat despre Duncan, prima persoana diagnosticata cu Ebola pe pamant american, acesta este in stare grava, la spital.

Primul caz de Ebola in America (Video)

In Vestul Africii, mai bine de 3.300 de persoane au murit, iar peste 7.100 de persoane sunt diagnosticate in acest moment, cele mai multe in Sierra Leone, Liberia si Guineea.

Organizatia Salvati Copiii a avertizat ca Ebola se imprastie cu o viteza "terifianta", numarul noilor cazuri dublandu-se la fiecare cateva saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#jurnalist NBC Ebola, #american jurnalist Ebola , #Ebola