Primul caz de Ebola in America (Video)

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 07:58
2909 citiri
Primul caz de Ebola in America (Video)

A fost descoperit primul caz de Ebola aparut pe teritoriul american. Este vorba despre un barbat care a luat un avion din Liberia si a aterizat la Dallas la 20 septembrie. Acesta a fost depistat cu virusul Ebola, au anuntat Centrele pentru Controlul si prevenirea Bolilor.

Barbatul este primul calator care a adus virusul in SUA intr-un avion de pasageri si primul diagnosticat cu Ebola in afara Africii, in cursul actualei epidemii, scrie The New York Times. Pasagerul nu prezenta simptome ale bolii la urcarea in avion.

Pe masura ce epidemia s-a extins in Africa de Vest, mai multi experti in sanatate publica au avertizat ca este doar o chestiune de timp inainte de a ajunge in SUA. Spitalele si clinicile din intreaga tara si-au luat masuri de precautie si pana acum au avut loc cateva alarme false.

Cazul prezentat marti seara de autoritatile americane este insa real. Barbatul isi vizita rudele din SUA si nu avea simptome in avion, intrucat a fost verificat si nu prezenta febra. Ebola nu e contagioasa pana cand nu apar simptomele, asa ca sunt "sanse zero" ca pacientul sa fi infectat pe cineva din avion.

O echipa de specialisti a fost detasata la Dallas pentru a ajuta la depistarea celor ce ar fi putut intra in contact cu barbatul dupa ce a inceput sa prezinte simptome - de la membri de familie la angajati ai sistemului de sanatate si alte persoane cu care s-a intalnit. Exista posibilitatea ca dintre acestia, unii sa fi contractat virusul - asa ca vor fi cu totii monitorizati timp de 21 de zile.

Ebola ingrozeste SUA: Inca un doctor american e in carantina

Anterior acestui anunt, autoritatile medicale supravegheau un doctor expus la virusul Ebola aspitalizat in America, la Health Clinical Center in Bethesda, Maryland.

Pacientul a fost adus cu avionul din Africa in Maryland si apoi transportat cu ambulanta pana la spitalul unde a fost plasat in izolare. El este tinut sub observatie de catre medici.

Doctorul facea voluntariat in Sierra Leone cand a fost expus la virus. Desi nu a fost deocamdata infectat cu Ebola, doctorii il vor tine sub observatie.

Patru americani care faceau voluntariat in lupta cu Ebola in tari din Africa de Vest au fost infectati si au fost tratati in spitale din Georgia si Nebraska. Unul este inca spitalizat iar ceilalti au fost externati.

Ebola, un nou record negativ: Peste 3.000 de oameni ucisi

Epidemia de febra hemoragica Ebola a depasit pragul de 3.000 de decese, virusul omorand aproape jumatate din cele peste 6.500 de persoane infectate, potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dat publicitatii sambata.

Din totalul de 6.574 de bolnavi de Ebola in cinci tari din Africa de Vest, 3.093 si-au pierdut viata, a precizat OMS.

In statele puternic afectate, oamenii sunt in negare: nu cred ca virusul este real

Citeste si:
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Premierul Florin Cîțu a declarat, joi seara, 16 septembrie, într-un interviu la TVR 1, că, dacă se schimbă compoziția politică a Guvernului, nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru...
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Sursa: Ziare.com