Revolta africanilor: Dati-ne si noua tratamentul minune pentru Ebola, nu doar americanilor

Joi, 07 August 2014, ora 12:53
4728 citiri
Revolta africanilor: Dati-ne si noua tratamentul minune pentru Ebola, nu doar americanilor
Foto: un.org

Un oficial al Ministerului Sanatatii din Liberia, Tolbert Nyenswah, a declarat ca vestile despre tratamentul experimental oferit celor doi americani infectati de Ebola le-au facut mai dificila munca in spitale cu bolnavii africani, care cer acum si ei "medicamentul".

"Pacientii muribunzi si rudele lor ne cer medicamentul. Populatia ne intreaba: 'Ati zis ca nu exista tratament pentru Ebola, dar americanii de ce il au?'", a spus Nyensweh, potrivit The Independent.

Cei doi voluntari americani au primit ZMapp, un medicament experimental produs din anticorpi pe baza de plante de tutun, care inca nu a mai fost incercat pe oameni si nici nu a fost autorizat de autoritatile medicale din SUA.

Tutunul dauneaza grav sanatatii... virusului Ebola: Medicament minune pentru doi americani infectati

Desi starea lor ramane in continuare incerta si nu se stie care va fi evolutia bolii, faptul ca medicamentul le-a fost oferit numai celor doi voluntari americani a declansat reactii critice in intreaga lume.

Peter Piot, medicul care a descoperit Ebola in 1976, si alti cercetatori de renume au cerut miercuri ca si africanilor sa li se ofere aceeasi sansa ca celor doi americani.

"In general, tratamentele experimentale nu ar trebui sa fie puse pe piata fara teste privind siguranta pacientilor. Dar in fata unei provocari majore, precum cea din Africa de Vest, agentiile guvernamentale care se ocupa de siguranta medicamentelor ar trebui sa ajute statele si ar trebui sa analizeze oportunitatea oferirii celor mai bune vaccinuri celor care au cea mai mare nevoie, monitorizand in acest timp cu atentie siguranta si eficacitatea acestora".

Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat insa ca "nu va recomanda utilizarea niciunui medicament care nu a trecut prin procesul normal de licentiere si testare clinica".

Epidemia de Ebola: Salvarea este un medicament experimental? Ce spune OMS

In jur de 900 de oameni au murit in Liberia, Guinea si Sierra Leone de la izbucnirea actualei epidemii de Ebola, o boala a carei mortalitate poate ajunge la aproximativ 90% dintre pacientii infectati.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Ebola africani medicament minune, #Ebola medicament experimental cerere, #Ebola Africa cere medicament minute , #Ebola