Suspectul de Ebola internat la "Matei Bals" are malarie

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 12:05
2000 citiri
Suspectul de Ebola internat la "Matei Bals" are malarie

Barbatul din Constanta suspectat initial de infectare cu virusul Ebola, dupa ce a venit din Nigeria, are malarie si a fost transferat de la Institutul "Matei Bals" la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes", in stare critica, dar stabila, a anuntat, vineri, Ministerul Sanatatii.

Reprezentantii Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" au informat conducerea Ministerului Sanatatii ca, in urma investigatiilor medicale, a fost infirmata suspiciunea de infectare cu virusul febrei hemoragice la pacientul transferat, joi noapte, de la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta.

Conform specialistilor, in cazul barbatului s-a stabilit diagnosticul de malarie, a precizat Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

Pacientul a fost transferat de la Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes" in stare critica, dar stabila, a mai aratat Ministerul Sanatatii.

Suspiciuni de Ebola in tara noastra: Roman venit din Nigeria, adus de urgenta la Bucuresti

Barbatul suspectat de Ebola, in varsta de 60 de ani, a fost dus joi noapte de la Constanta la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti, intrucat avea febra mare si nu se simtea bine, in conditiile in care se intorsese recent din Nigeria.

Un prim diagnostic, stabilit la spitalul din Constanta, a fost de malarie, insa pentru a fi facute testele de laborator, a fost transferat in Capitala.

Inainte ca barbatului sa-i fie facute testele, managerul Institutului "Matei Bals", Adrian Streinu Cercel, a declarat ca este foarte putin probabil ca acesta sa fie infectat cu Ebola, insa trebuie luate toate masurile de izolare a pacientului, pana cand se va stabili diagnosticul.

"Intrucat a venit din Nigeria, s-a pus si problema ca ar putea avea Ebola. Este, insa, foarte putin probabil sa fie vorba despre acest diagnostic, intrucat Nigeria a fost declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept tara fara Ebola", a spus Cercel.

Testele pentru Ebola se fac la Institutul "Matei Bals", unde un etaj este izolat si pregatit cu 15 paturi pentru eventualele cazuri.

Citeste si:
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Parlamentarii USR nu mai au posibilitatea de a face sesizări la Curtea Constituțională (CCR). După plecările în masă din USR, partidul a rămas fără numărul necesar de deputați și...
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, acuzat de DNA de abuz în serviciu, a lucrat la „Doi și-un sfert”. Informația nu apare în CV-ul ministrului Agriculturii însă acesta...
Comentarii