Suspiciuni de Ebola in tara noastra: Roman venit din Nigeria, adus de urgenta la Bucuresti

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 16:42
4098 citiri
Suspiciuni de Ebola in tara noastra: Roman venit din Nigeria, adus de urgenta la Bucuresti

Un barbat de origine romana care a revenit recent in tara din Nigeria este suspect de Ebola. El se afla in prezent la un spital din Constanta si urmeaza sa fie adus la Bucuresti pentru investigatii medicale.

Este vorba despre un barbat in varsta de 60 de ani, care s-a intors recent din Nigeria, unde a lucrat ca marinar, transmite Realitatea TV.

El a sunat joi la numarul de urgenta, anuntand ca se simte rau. Barbatul a fost preluat de o ambulanta si transportat la un spital din Constanta, cu suspiciuni de Ebola, care nu au fost confirmate oficial.

Pacientul va fi transferat la Spitalul "Matei Bals" din Capitala, unde se vor face investigatii amanuntite. Daca se descopera ca barbatul sufera de Ebola, vorbim despre primul caz de infectare cu acest virus letal din tara noastra.

Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a declarat, la Realitatea TV, ca este vorba despre "o suspiciune minora de Ebola, pentru ca Nigeria nu mai e considerat focar; ultima suspiciune a fost infirmata in luma octombrie".

Banicioiu a dat mai multe detalii despre pacientul intors din tara africana, spunand ca el se afla in drum spre Bucuresti in momentul transmiterii acestei stiri.

"Pacientul despre care vorbim are o afectiune care ofera o plaja larga de posibilitati, de la o infectie urinara pana la diverse tipuri de maladie. In momentul in care s-a constatat a fi suspect, pacientul a fost izolat si transportat catre Matei Bals", a mentionat ministrul, spunand ca in Constanta exista "o sectie separata pentru toate cazurile de acest gen" si ca barbatul este adus la Bucuresti cu o ambulanta "special pregatita de comitetul special Ebola".

Jurnalistii au atras atentia ca primele teste au fost facute in Constanta, insinuand ca personalul medical ar fi putut fi contaminat, insa Banicioiu a precizat ca toate testele vor fi efectuate in Capitala si ca pacientul a fost izolat in spitalul din Constanta.

Nicolae Banicioiu a asigurat ca autoritatile sanitare din Bucuresti au toate instrumentele pentru a gestiona un caz de Ebola si ca la Matei Bals "exista un etaj special amenajat, care are toate echipamentele pentru izolarea pacientului".

Frica de Ebola in Romania: Vesti noi despre pacientul dus de la Galati la Victor Babes

Suspiciuni de Ebola au mai existat in Romania chiar zilele trecute, cand un barbat de 33 de ani din Galati a fost adus la Spitalul "Victor Babes" din Bucuresti. Medicii au anuntat insa, miercuri, ca acesta nu este infectat si ca se afla intr-o stare buna.

Un barbat din Galati, venit din Guineea Ecuatoriala, internat de urgenta de frica Ebola

Barbatul s-a intors din Guineea Ecuatoriala, care este afectata de epidemia de Ebola, pe 18 octombrie, iar marti a fost adus in Bucuresti, unde s-a stabilit ca nu este infectat.

Citeste si:
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
12 membri din structurile de conducere ale USR, în frunte cu Dacian Cioloș și Dan Barna, au mers la Mogoșoaia în după-amiaza zilei de vineri, 28 ianuarie. Dacian Cioloș, împreună cu...
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a criticat vineri, 28 ianuarie, decizia PNL de a-l suspenda din partid pe liderul din Ilfov, Hubert Thuma, care a agresat-o pe colega sa din USR...