Ziare.com

Tara care nu are nicio sansa in fata Ebola: Ameninta existenta statului

de Theodora Sopalta
Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 22:03

   

Tara care nu are nicio sansa in fata Ebola: Ameninta existenta statului
Virusul Ebola ameninta chiar si existenta Liberiei, boala raspandindu-se "ca un incediu de padure ce devoreaza tot in calea lui", a declarat marti ministrul liberian al Apararii pentru Consiliul de Securitate al ONU.

Liberia este cel mai afectatat stat de virus si este de asteptat ca in urmatoarele saptamani sa apara sute de cazuri noi, potrivit Organizatiei Mondiale de Sanatate (OMS). Mai mult de 1.000 de locuitori ai statului si-au pierdut viata in lupta cu virusul, scrie Reuters.

"Liberia se confrunta cu o amenintare serioasa la adresa existentei sale nationale. Virusul mortal Ebola a cauzat o subminare a functionalitatii normale a statului nostru. Sistemul de sanatate al statului, oricum slab, a fost coplesit", a subliniat Brownie Samukai, ministrul liberian.

Inchisoarea sub cer deschis in care traiesc bolnavii de Ebola din Africa de Vest

Cel putin 160 de membri ai personalului medical liberian au contractat virusul, iar jumatate dintre acestia au murit, a anuntat Karin Landgren, reprezentantul special al secretarului general ONU pentru Liberia.

"Amploarea si rapiditatea virusului precum si reverberatiile economice, sociale si de securitate ale crizei afecteaza profund Liberia. Liberienii se confrunta cu cea mai mare amenintare de la razboi si pana in prezent", a completat ea.

Potrivit OMS, pana pe 6 septembrie, in cele cinci tari din Africa de Vest s-au inregistrat 4.293 de cazuri de contractare a virusului Ebola. Epidemia a inceput in Guineea si s-a raspandit in Liberia, Sierra Leone, Nigeria si Senegal.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2523 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor