Vesti bune: Cameramanul NBC News infectat cu Ebola s-a vindecat

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 08:28
1760 citiri
Vesti bune: Cameramanul NBC News infectat cu Ebola s-a vindecat

Un cameraman al postului american NBC News care a contractat virusul Ebola in Liberia s-a vindecat si ar putea fi externat miercuri, a anuntat marti seara spitalul din Nebraska, in centrul Statelor Unite, unde era tratat.

"Ashoka Mukpo va putea parasi institutia medicala miercuri", a anuntat Nebraska Medical Center intr-un comunicat, relateaza AFP.

Americanul Ashoka Mukpo, in varsta de 33 de ani, care lucra in Liberia ca freelancer pentru postul de televiziune american NBC News s-a infectat cu virusul Ebola la inceputul lui octombrie si a fost repatriat in Statele Unite.

Spitalul groazei din Dallas: Nimeni nu se apropie de cladirea in care a murit un pacient cu Ebola

"Un test de sange negativ a demonstrat ca Ashoka Mukpo nu mai are urme de Ebola in sange si poate fi externat", a explicat spitalul.

Madridul, de asemenea, a anuntat ca infirmiera spaniola Teresa Romero infectata cu virusul Ebola s-a vindecat, potrivit unor rezultate definitive.

Infirmiera spaniola infectata cu Ebola s-a vindecat (Video)

Teresa Romero, in varsta de 44 de ani, internata la spitalul Carlos III din Madrid, a devenit la 6 octombrie prima persoana care a contractat virusul Ebola in afara Africii.

Ea a dezvoltat primele simptome pe 29 septembrie, dupa ce a tratat doi misionari de febra hemoragica Ebola care au fost repatriati respectiv la 8 august si 22 septembrie si au decedat cateva zile mai tarziu.

Ebola a provocat moartea a cel putin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri inregistrate in sapte tari (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania si SUA), potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cameraman NBC Ebola vindecat, #Ashoka Mukpo Ebola vindecat, #epidemie Ebola morti , #Ebola