Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ambasadele SUA, atacate in Yemen, Egipt si Libia - zeci de raniti

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 17:35
5632 citiri
Ambasadele SUA, atacate in Yemen, Egipt si Libia - zeci de raniti

Demonstrantii au atacat reprezentantele diplomatice ale SUA in Yemen si Egipt, joi, protestand fata de un film pe care il considera blasfemiator. In acelasi timp, vase americane de razboi se indreapta spre Libia, unde protestele au devenit violente si au cauzat moartea ambasadorului american si a altor trei diplomati.

Sute de demonstranti yemeniti au patruns in complexul fortificat din Sanaa al ambasadei americane, scandand: "Ne sacrificam pentru tine, Mesager al lui Dumnezeu". Anterior, au spart geamurile biroului de securitate din fata ambasadei si au incendiat masinile aflate in apropiere, scrie Reuters.

"Observam un foc in interiorul complexului si fortele de securitate trag in aer. Demonstrantii fug si apoi se intorc sa atace", a povestit un martor. O sursa din fortele de securitate a precizat ca cel putin 15 persoane au fost ranite, unele de gloante. Un purtator de cuvant al ambasadei a anuntat ca toti angajatii sunt in siguranta.

In Egipt, protestatarii au aruncat cu pietre in cordonul de politie din fata ambasadei SUA din Cairo, dupa ce au escaladat zidul ambasadei si au dat jos steagul american. Unele surse spun ca cel putin 29 de persoane au fost ranite in Cairo in violentele izbucnite miercuri si care s-au agravat joi.

Cu o zi inainte, atacatori islamisti au luat cu asalt consulatul american din Benghazi, Libia, ugigandu-l pe ambasadorul Christopher Stevens ai alti trei diplomati. Opt libieni au fost raniti in acelasi incident ce a declansat condamnari din intreaga lume.

Presedintele american, Barack Obama, a jurat sa "aduca justitia" atacatorilor islamisti responsabili de moartea americanilor, iar marina americana a mutat doua distrugatoare in directia coastei libiene, pentru o mai mare flexibilitate in eventualitatea unor actiuni impotriva tintelor libiene.

Armata americana a mai detasat si o echipa de securitate pentru a spori siguranta americanilor din Libia. Oficialii americani sustin ca atacul a fost pregatit dinainte si a fost dus la indeplinire pentru a marca 11 ani de la atacurile al-Qaida impotriva SUA, din 11 septembrie 2001.

Organizatorii atacului din Libia s-au folosit de indignarea produsa de un film anti-islam ce l-ar insulta pe profetul Mahomed. Dupa aparitia trailerului filmului dublat in limba araba pe retelele de socializare, protestatarii au inceput sa se adune in fata ambasadelor americane din Egipt, Libia, Yemen dar si Maroc, Sudan si Tunisia si alte tari din occident.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#proteste film Mohamed Egipt, #proteste ambasada SUA, #proteste ambasada SUA Yemen , #Egipt