Armata egipteana, tinta ironiilor dupa ce a anuntat ca a gasit leacul pentru SIDA

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 14:01
4943 citiri
Armata egipteana, tinta ironiilor dupa ce a anuntat ca a gasit leacul pentru SIDA
Foto: The Guardian

Liderii armatei egiptene au devenit tinta ironiilor dupa ce au anuntat ca inginerii militari au dezvoltat un aparat care vindeca SIDA.

Inginerul sef al armatei egiptene a dezvaluit ca a construit un aparat miraculos care detecteaza si vindeca SIDA, hepatita si alte boli. Afirmatia a fost imediat ridiculizata de experti, acestia sustinand ca anuntul nu e altceva decat campanie electorala pentru sefului armatei egiptene, Abdel Fatah el-Sisi, care a anuntat ca se inscrie in cursa pentru presedintia tarii, scrie The Guardian,

Anuntul a fost facut intr-o prezentare televizata, tinuta in prezenta lui el-Sisi, a presedintelui interimar Adly Mansour si a altor oficiali de rang inalt. Analistii de politica externa si-au aratat ingrijorarea ca Egiptul se intoarce intr-o perioada in care un regim autoritarist face promisiuni grandioase greu de respect, cum se intampla pe vremea fostului presedinte Hosni Mubarak, care anunta frecvent proiecte marete care in cele din urma nu se realizau.

"Cercetatorii din cadrul armatei au reusit sa produca un salt stiintific inventand aparate care detecteaza SIDA", a scris pe pagina sa de Facebook purtatorul de cuvant al armatei, colonelul Ahmed Mohammed Ali.

Profesorul Massimo Pinzani, specialist in bolile ficatului si director al Institutului pentru Sanatatea Ficatului si a Sistemului Digestiv din Colegiul Universitar din Londra, a declarat ca a participat la o demonstratie a aparatului in timpul unei vizite in Egipt, dar nu i s-a permis sa il incerce personal.

Un cercetator care este si consilier stiintific al presedintelui interimar Adly Mansour a relatat ca si Mansour si Sisi au fost surprinsi de eveniment si ca prezenta lor acolo nu inseamna ca si-au dat girul.

In cadrul prezentarii, generalul Taher Abdullah, seful corpului de ingineri al Fortelor Armate, a dezvaluit trei aparate numite C-Fast, I-Fast si Complete Cure Device. Primele doua folosesc electromagnetismul pentru a depista HIV, hepatita si alti virusi fara a lua esantioane de sange, in timp ce al treilea foloseste un fel de dializa pentru a curata sangele.

Un scurt filmulet difuzat in timpul prezentarii il arata pe seful echipei de ingineri, generalul Ibrahim Abdel-Atti, cand ii spune unui pacient "Toate rezultatele sunt perfecte, ai avut SIDA, dar acum esti vindecat. Multumeste-i lui Dumnezeu!". Pacientul raspunde: "Multumesc lui Dumnezeu".

Un cercetator care lucreaza cu inginerii armatei a declarat ca aparat ulC-Fast a avut reusite in cazul a peste 2000 de pacienti.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Egipt armata inventie aparat SIDA, #Armata inventeaza aparat vindecat SIDA, #Inginerii armatei Egipt vindeca SIDA , #Egipt