Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Cati oameni au murit, cu adevarat, in Egipt? Ministru: Morsi se duce dupa Mubarak

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 21:14
1988 citiri
Cati oameni au murit, cu adevarat, in Egipt? Ministru: Morsi se duce dupa Mubarak
Foto: Press TV

Ministrul egiptean de Interne a dat vina pe sustinatorii Fratiei Musulmane si ai fostului presedinte Mohamad Morsi pentru violentele in care au fost ucisi, potrivit anumitor surse, 150 de oameni. Totusi, alte voci coboara bilantul la 38 de morti.

Ministrul Mohamad Ibrahim a mai spus ca, cel mai probabil, Morsi va fi transferat in acelasi penitenciar in care se afla Hosni Mubarak, arata Press TV.

Ibrahim a jurat, intr-o conferinta de presa care a avut loc sambata, ca va pune capat, foarte curand, manifestatiilor pro-Morsi, ca urmare a violentelor care au avut loc in noaptea de vineri spre sambata.

Egiptul fierbe: cel putin 75 de morti si 1.000 de raniti in confruntari violente

Tot atunci, la presiunea intrebarilor insistente ale jurnalistilor, ministrul a precizat ca Morsi va fi dus, cel mai probabil, in inchisoarea in care este incarcerat fostul dictator Mubarak, respectiv Penitenciarul Torah din Cairo, adaugand ca decizia finala va fi luata de judecatorul care se ocupa de acest caz.

Situatia ramane tensionata in Egipt in urma ciocnirilor violente intre taberele pro si anti-Morsi de noaptea trecuta, mai ales in contextul in care doua surse anunta bilanturi diferite ale mortilor.

Surse medicale dintr-un spital au spus ca numarul celor ucisi este de 150, in timp ce aproximativ 5.000 de persoane au fost ranite, insa Ministerul Sanatatii din Egipt sustine ca au fost inregistrate 38 de cadavre si circa 250 de persoane ranite.

Declaratiile au venit dupa noile episoade de violenta, in urma arestarii preventive a lui Mohamad Morsi pentru legaturi cu gruparea terorista palestiniana Hamas. Unii sarbatoareau arestarea presedintelui inlaturat de la putere de catre Armata la inceputul lunii iulie, in timp ce pe altii i-a infuriat aceasta decizie a justitiei.

Violentele continua in Egipt. Ciocniri masive intre militanti

Zeci de mii de egipteni s-au strans, vineri dupa-amiaza, in Cairo. Unii au venit dupa ce armata i-a convocat pentru a se "lupta cu terorismul", altii pentru a-l sprijini pe presedintele arestat Mohamed Morsi. Inca de atunci au existat temeri ca manifestatiile vor deveni violente.

Mohamed Morsi a fost inlaturat de la putere pe 3 iulie, cand generalul Abdel Fattah Al-Sisi a decis suspendarea constitutiei si dizolvarea legislatiei in vigoare in acel moment.

Simpatizantii fostului presedinte doresc repunerea acestuia in functie, acuzand armata ca a organizat o lovitura de stat prin demiterea lui Morsi, in timp ce opozantii vechiului regim sustin ca Morsi si-a pierdut legitimitatea de a conduce tara ca urmare a conducerii defectuoase si abuzive, urmarind doar interesele Fratilor Musulmani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#bilant morti Egipt, #morti protest Egipt, #ciocniri tabere Morsi, #Morsi inchisoare Mubarak , #Egipt