Ziare.com

Egipt: Fratia Musulmana, scoasa in afara legii. Gruparea a fost dizolvata

de Arina Ciocildau
Luni, 23 Septembrie 2013, ora 18:53

   

Egipt: Fratia Musulmana, scoasa in afara legii. Gruparea a fost dizolvata
Un tribunal egiptean a scos in afara legii gruparea Fratia Musulmana. Tribunalul din Cairo a mentionat ca decizia se aplica grupului islamist, organizatiei non guvernamentale precum si altor organizatii derivate.

Autoritatile militare au lansat o campanie impotriva grupului inca de pe 3 iulie, ziua in care a fost demis presedintele Mohammed Morsi, scrie BBC.

Zeci de membri ai Fratiei au fost retinuti in ultimele luni sub acuzatia de instigare la violenta si crima. Sute de oameni, sustinatori ai presedintelui demis, cei mai multi fiind si membri ai Fratiei Musulmane au murit in confruntari cu fortele de ordine.

Justitia a dispus ca aceasta organizatie, care functioneaza din anul 1928, sa fie dizolvata. De-a lungul existentei sale, Fratia a fost de mai multe ori scoasa in afara legii.

Violentele de pe strazile Egiptului au inceput atunci cand presedintele Mohamed Morsi a fost dat jos din functie cu forta, la doar un an de la investire, pentru ca nu a reusit sa se inteleaga cu opozitia. Fratia Musulmana este cea mai mare si importanta grupare care il sustine.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 928 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In aceste vremuri ,Fratia Musulmana din Egipt ,

poate deveni inceputul sfarsitului islamismului militant si terorist . Internetul nu este folosit numai de catre extremisti ci mai ales de catre majoritatea de peste 90% a adeptilor lui Alah. Scoala nu mai inseamna indoctrinarea de la scolile arondate moscheilor iar radicalismul nu mai este preocuparea si telul conducatorilor actuali ai tarilor islamice,cel putin in mare masura.

 

Mmmda... intre timp, in UK:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2426626/Female-teachers-Islamic-school-sign-contract-agreeing-wear-headscarf-theyre-NOT-Muslim.html

Si care-i cioaca?

Fratiorii au mai fost 'ilegalisti' si inainte de a fi 'cu acte in regula'. De altfel, 'ilegalitatea' le-a adus mai multa popularitate pe care au pierdut-o in mare masura dupa ce au pus mana pe putere.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor