Egipt: Presedintele interimar a depus juramantul, liderii Fratiei Musulmane arestati

Joi, 04 Iulie 2013, ora 15:02
2035 citiri
Egipt: Presedintele interimar a depus juramantul, liderii Fratiei Musulmane arestati

Seful Curtii Constitutionale a Egiptului, Adli Mansour, a depus, joi, juramantul in calitate de presedinte interimar al tarii, la o zi dupa ce armata l-a inlaturat pe Mohammed Morsi de la coducerea statului si l-a plasat in arest la domiciliu.

Vorbind la Curtea Constitutionala din Cairo, Mansour a spus ca intentioneaza sa organizeze noi alegeri, fara a preciza insa data, scrie Reuters.

Mansour a adaugat ca Egiptul "a corectat calea glorioasei sale revolutii" prin protestele de masa ce au solicitat demisia lui Morsi si au provocat armata sa ii dea acestuia un ultimatum si in cele din urma sa il inlature din functie.

Tot joi, procurorul general al Egiptului a ordonat arestarea liderilor Fratiei Musulmane, Mohammad Badie si adjunctul sau, Khairat el-Shater, acestia fiind acuzati ca au incitat la violente.

Egipt: Ultimatumul pentru Morsi a expirat - victime in confruntarile violente

Mohammed Morsi, primul presedinte al Egiptului ales prin vot democratic, a fost inlaturat de la putere, miercuri seara, dupa ce i se daduse un ultimatum de 48 de ore, care expirase la ora locala 19:00, miercuri. Dupa expirarea termenului, armata a anuntat eliberarea lui Morsi din functia de presedinte al statului si desemnarea unui guvern interimar.

Un oficial al armatei a explicat arestarea presedintelui Mohammed Morsi, ca masura "preventiva". Acesta a adaugat ca presedintele ar putea fi judecat pentru acuzatiile aduse de opozantii sai.

Revolutie in Egipt: Presedintele Morsi, inlaturat - urmeaza anticipate (Galerie foto)

In iunie, peste 22 de milioane de egipteni au semnat o petitie prin care cereau demisia presedintelui Mohammed Morsi, pe care il acuzau ca nu a facut nimic pentru ameliorarea nivelului de trai din tara. De strangerea semnaturilor s-a ocupat gruparea Tamarod, care i-a indemnat pe semnatarii petitiei sa ia parte la proteste.

In luna martie, un birou al Fratilor Musulmani a fost incendiat, in timp ce o cladire a Partidului Justitie si Libertate, a fost atacata in Alexandria, dupa ce alte zeci de sedii ale Fratiei Musulmane au fost atacate de catre protestatarii care cereau schimbarea Guvernului si alegeri prezidentiale anticipate.

In luna noiembrie a anului trecut, au avut loc primele proteste fata de actualul presedinte. Manifestantii au iesit in strada ca urmare a nivelului scazut de trai si au luat amploare dupa ce presedintele Morsi a dat o dispozitie prin care si-a marit prerogativele si a propus o constitutie bazata pe legea islamica, Sharia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Egipt presedinte interimar, #Egipt Fratia Musulmana arestari , #Egipt