Egiptul, profund afectat de foamete

Vineri, 08 Martie 2013, ora 18:09
2293 citiri
Egiptul, profund afectat de foamete

Rezidentii din Egipt sunt puternic afectati de cresterea preturilor alimentelor care pune o presiune majora asupra multor familii sarace din intreaga tara, afectand posibilitatea de a obtine alimente de baza.

"Totul a devenit prea scump", explica o femeie din Cairo parasita de sot care trebuie sa creasca trei copii. "Obisnuiam sa cumpar doua cepe, sa le tai peste doua rosii si sa le gatesc. Acum pretul cepei a crescut - in loc sa folosesc doua, trei sau patru, cumpar doar una si o aleg pe cea mai mica", a mai explicat femeia, citata de CNN.

Suma cea mai mare de venit, a explicat femeiea intervievata, este in valoare de 30 dolari pe luna, bani pe care ii primeste de la guvern.

Egiptul, care este cel mai mare importator la nivel mondial de grau, aduce 70 de procente din mancarea pe care o consuma de peste hotare. Preturile ridicate ale bunurilor alimentare de baza au fost citate printre motivele care au dus la revolta din 2011 ce s-a soldat cu inlaturarea dictatorului Hosni Mubarak.

In prezent insa, ca urmare a devalorizarii monedei locale, preturile la alimente au crescut si mai mult. Cresterile foarte mari la fertilizatori si seminte, impreuna cu disfunctionalitatea guvernului au creat o situatie foarte dificila pentru fermieri iar acest lucru se reflecta in preturile alimentelor si disponibilitatea acestora.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#revolutie Egipt, #criza alimentara egipt, #foamete Egipt, #preturi alimente egipt , #Egipt
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Revolutie-anarhie-saracie pentru cei mai multi- acestea par a fi in