Fostul presedinte al Egiptului Hosni Mubarak, eliberat (Video)

Miercuri, 21 August 2013, ora 16:12
3569 citiri
Fostul presedinte al Egiptului Hosni Mubarak, eliberat (Video)

Un tribunal din Egipt a ordonat eliberarea fostului presedinte Hosni Mubarak, care este acuzat de coruptie. Anuntul a fost facut de avocatul sau si alte surse judiciare.

Nu se stie insa daca fostul lider egiptean va fi eliberat in cursul zilei de miercuri, iar in acest caz inca se mai poate face apel, informeaza BBC.

Hosni Mubarak, in varsta de 85 de ani, este de asemenea rejudecat pentru acuzatii de complicitate la uciderea protestatarilor in timpul revoltei care a dus la rasturnarea sa de la putere, in anul 2011.

Lovitura in Egipt: Mubarak, eliberat saptamana aceasta?

Fostul presedinte al Egiptului a fost condamnat la inchisoare pe viata, in anul 2012, insa un nou proces a fost ordonat, dupa ce apelul sau a fost admis.

Intrebat cand va putea Mubarak sa paraseasca efectiv inchisoarea, avocatul Fareed El-Deeb a raspuns: "Poate maine".

Decizia a venit in timpul unei audieri legate de acuzatiile ca fostul presedinte a acceptat cadouri de la institutia media de stat al Ahram.

Analistii considera ca eliberarea lui Mubarak - daca aceasta va avea loc - va fi vazuta de catre multi drept un semn ca regimul militar revine asupra schimbarilor facute de la revolta din anul 2011.

Violentele din Egipt, pe intelesul tuturor. 9 informatii esentiale

Egiptul se afla in stare de urgenta dupa ciocnirile sangeroase ce au urmat rasturnarii de la putere a presedintelui islamist Mohamed Morsi, pe 3 iulie. Bilantul exact al mortilor nu se cunoaste, dar este vorba despre cateva mii.

De asemenea, liderul spiritual al Fratiei Musulamne, Mohamed Badie, a fost arestat la Cairo, in timp ce vicepresedintele Mohamed ElBaradei si-a dat demisia si a fost acuzat de "tradarea increderii nationale".

Din februarie 2011, in tara s-a instalat instabilitatea politica. La inceputul lui 2011, milioane de oameni au iesit in strada pentru a-l indeparta de la putere pe Hosni Mubarak, dupa 30 de ani. Demisia acestuia a deschis atunci o mare lupta pentru putere, iar Mohamed Morsi a ajuns la putere pe 30 iunie 2012.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#hosni mubarak eliberat, #tribunal ordonat eliberare Mubarak, #Mubarak rejudecat , #Egipt
Comentarii
Poza Irukandji
Irukandji
rank 3
Ati inteles acum cine l-a arestat pe Morsi
Poza moshguerilla
moshguerilla
rank 5
Ramane cum am stabilit