Hosni Mubarak, in stare grava - posibil sa fi murit

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 11:53
6440 citiri
Hosni Mubarak, in stare grava - posibil sa fi murit
Foto: Russia Today

Fostul lider egiptean, Hosni Mubarak, se afla in stare critica. Se pare ca starea sa de sanatate s-a inrautatit dupa ce a vazut inregistrarea cu uciderea lui Moammar Gaddafi.

Fostul lider egiptean ar fi facut infarct, dupa ce a vazut imagini cu cadavrul insangerat al omologul sau libian.

Potrivit unor surse citate de Russia Today, Hosni Mubarak, care se afla in arest de jumatate de an, e posibil chiar sa fi murit.

Potrivit acelorasi surse, Hosni Mubarak ar fi suferit un infarct cand a vazut imaginile cu uciderea lui Moammar Gaddafi.

"Nu este clar daca atacul (cardiac) a fost sau nu fatal. Totusi, armata egipteana a decis sa sporeasca masurile de securitate la spitalul unde se afla Mubarak, in stare de arest", apreciaza jurnalistii rusi.

Alte surse citate de Russia Today spun ca fostul dictator s-ar afla in moarte clinica.

"Inima fostului presedinte dictator Hosni Mubarak nu a incetat sa bata, desi are probleme cardiace iar tensiunea i s-a marit putin", a explicat o sursa medicala de la International Medical Center, unde este internat fostul lider egiptean.

Fostul lider egiptean se afla in custodia Tribunalului din Cairo. Hosni Mubarak este acuzat ca a dat ordin de ucidere a protestatarilor pentru a inabusi revolta inceputa in februarie care a dus la caderea regimului.

Procesul a inceput in august, Mubarak fiind adus la tribunal pe un pat de spital, conectat la aparate, intrucat are probleme de sanatate.

Alaturi de Mubarak sunt judecati si fiii sai, Alaa si Gamal, acuzati si ei de coruptie.

Dupa confruntari violente in toata tara, regimul a fost inlaturat, insa acum protestatarii cer sa se faca dreptate.

In timpul revoltelor au fost ucise 840 de persoane, iar peste 6.000 au fost ranite.

#Hosni Mubarak murit, #Hosni Mubarak stare grava , #Egipt