Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Judecatorii egipteni boicoteaza referendumul pentru schimbarea Constitutiei

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 13:16
1440 citiri
Judecatorii egipteni boicoteaza referendumul pentru schimbarea Constitutiei

Judecatorii Curtii Supreme din Egipt au decis sa boicoteze referendumul pentru modificarea Constitutiei, refuzand sa supravegheze votul, in semn de protest fata de presedintele Mohammed Morsi.

Decizia Clubului Judecatorilor de a refuza supravegherea referendumului ce ar urma sa aiba loc peste doua saptamani vine ca urmare a unei confruntari dintre Curtea Constitutionala Suprema din Egipt si sustinatorii islamisti ai presedintelui Morsi, relateaza BBC.

Curtea a transmis ca isi va suspenda activitatea dupa ce membrii sai au fost impiedicati in a se pronunta asupra legitimitatii corpului care a schitat Constitutia. Decizia Clubului Judecatorilor in cazul referendumului a fost luata la cateva ore dupa ce Curtea si-a suspendat activitatea.

"Am decis sa boicotam supervizarea referendumului pe tema Constitutiei, programat pentru 15 decembrie", a transmis liderul Clubului, Ahmed al Zind, care a completat ca protestul este un raspuns la ceea ce a fost numit "decretul constitutional", pana cand acesta va fi reziliat.

Egipt: Islamistii aproba in graba Constitutia, se anunta proteste de masa

Islamistii din Egipt au aprobat in graba un proiect de Constitutie, vineri dimineata, fara participarea membrilor liberali si crestini ai organismului ce a redactat documentul. Viteza cu care a avut loc aceasta actiune era necesara pentru a evita o decizie judecatoreasca ce ar putea dizolva consiliul constitutional.

Aprobarea Constitutiei a inflamat insa si mai mult conflictul dintre opozitia egipteana si presedintele Mohammed Morsi.

Grupurile de opozanti au cerut noi proteste fata de referendum, care vor avea loc marti, invocand faptul ca Morsi si-a incalcat promisiunea ca nu va organiza niciun referendum fara a avea acceptul intregii populatii. In plus, se considera ca noua Constitutie ar urma sa submineze libertatile fundamentale.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#judecatori Egipt boicot referendum, #referendum modificare Constitutie Egipt, #judecatori Egipt boicot Morsi , #Egipt