Mubarak, condamnat pe viata: A plans, dar asteapta apelul - UPDATE

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 15:09
2750 citiri
Mubarak, condamnat pe viata: A plans, dar asteapta apelul - UPDATE

Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak, condamnat la inchisoare pe viata sambata pentru complicitate la uciderea a 850 de protestatari, in cursul revolutiei din 2011, va face apel impotriva acestei decizii.

Mubarak, condamnat la inchisoare pe viata

"Vom face apel. Decizia e plina de defecte legale din fiecare unghi. Vom castiga, un milion la suta", a spus Yasser Bahr, unul dintre avocatii lui Mubarak, potrivit ABC News.

Hosni Mubarak e socat de condamnarea sa si cei care l-au dus spre detentie nu au reusit sa-l convinga sa se dea jos din elicopterul cu care a mers acolo.

"Plangea si nu voia sa se dea jos din elicopter. Oficialii de la securitate au petrecut ceva timp pentru a-l convinge sa se dea jos", a spus un reprezentant al autoritatilor.

UPDATE: Starea de sanatate a lui Mubarak, in varsta de 84 de ani, s-a inrautatit la sosirea sa la penitenciar.

Hosni Mubarak a suferit o "criza de sanatate" la sosirea cu elicopterul la inchisoarea Tora, potrivit televiziunii si agentiei oficiale Mena, care nu au furnizat alte detalii.

Primul dictator arab condamnat pe viata

Fostul presedinte al Egiptului, Hosni Mubarak, a fost condamnat la inchisoare pe viata de un tribunal din aceasta tara, pentru ca a fost complice la uciderea a sute de protestatari in timpul revolutiei din 2011, care l-a rasturnat de la putere.

Mubarak, care a condus tara timp de peste 3 decenii, a scapat totusi ieftin, intrucat procurorii cereau pedeapsa cu moartea, potrivit Al Jazeera.

Imediat dupa anuntarea sentintei, in sala de judecata a izbucnit o bataie generala intre sustinatorii si adversarii lui Mubarak.

Fostul dictator egiptean e acuzat ca a participat la uciderea a 850 de oameni in timpul protestelor. Acestia au fost omorati de fortele de securitate, mai ales de politie, dar si de militiile loiale lui.

Cei mai multi dintre acestia au murit in Piata Tahrir din capitala Cairo, centrul protestelor la adresa regimului Mubarak.

Liderul egiptean a parasit, in cele din urma, puterea, dupa 18 zile de manifestatii si ciocniri violente.

Sentinta e considerata blanda de unii, mai ales ca Mubarak, care are acum 84 de ani, e grav bolnav si ar putea muri in scurt timp. In plus, sunt acuzatii ca procesul a fost unul grav distorsionat, toti martorii care spusesera ca s-a dat ordin sa se traga cu munitie de razboi in protestatari si-au retras marturiile.

Alaturi de Mubarak a fost condamnat si Habib al-Adly, fostul sau ministru de Interne, cel care a condus represiunea si care va petrece si el restul vietii dupa gratii.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase pentru a discuta despre Certificatul verde în biserici SURSE
Nicolae Ciucă, întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase pentru a discuta despre Certificatul verde în biserici SURSE
Premierul Nicolae Ciucă se întâlnește joi, 2 decembrie, de la ora 11.00, cu mai mulți reprezentanți ai cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte....
Ciolacu, mesaj pentru liderii PNL: „PSD se retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat”
Ciolacu, mesaj pentru liderii PNL: „PSD se retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri seară, 1 decembrie, că partidul pe care îl conduce exclude ipoteza răsturnării propriului guvern prin moţiune de cenzură, dacă PNL nu...