Obama, la fel de popular in Egipt ca noul sef al Qaida

Autor: Ana Ilie
Marti, 21 Iunie 2011, ora 14:16
588 citiri
Obama, la fel de popular in Egipt ca noul sef al Qaida

Un sondaj de opinie realizat in Egipt releva ca presedintele american, Barack Obama, este cu doar un punct procentual mai popular printre egipteni decat noul lider al retelei teroriste al Qaida, Ayman al-Zawahiri.

Sondajul realizat de International Peace Institute (IPI) pe tema atitudinilor publice in Egipt, mai releva ca jumatate din populatie considera ca tara se indreapta intr-o directie buna, in scadere dramatica fata de 82% in luna martie. De atunci, populatia este din ce in ce mai preocupata de starea economiei, dezordinea din tara si infractionalitate.

In conditiile in care Egiptul se indreapta spre alegeri democratice, sondajul IPI a masurat si popularitatea politicienilor. Astfel, fostul secretar general al Ligii Arabe, Amr Moussa, ramane cel mai popular politician ce ar putea candida la alegerile prezidentiale din noiembrie, urmand sa obtina 32% din voturi.

Daca va candida, premierul Essam Sharaf s-ar plasa pe locul doi cu 16%, urmat de Mohammad Tantawi cu 8%. Liderii opozitiei, Mohammad El Baradei si Ayman Nour obtin doar 2% si, respectiv, 3% din intentiile de vot.

Sondajul mai arata ca partidele vechi pierd din electorat si ca este in crestere numarul egiptenilor care nu stiu cu cine ar vota.

Armata egipteana, care conduce tara in tranzitia spre democratie, ramane extrem de populara, cu 94% dintre raspunsuri in favoarea sa.

Presedintele american Barack Obama este privit favorabil de 12% dintre egipteni, iar noul lider al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, nascut egiptean, are o popularitate de 11%. Doar 5% dintre egipteni ii sunt favorabili preseidntelui iranian Mahmoud Ahmedinejad.

Marja de eroare a sondajului IPI este de -/+ 4%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#obama zawahiri, #popularitate Obama, #popularitate obama egipt , #Egipt