Revolta in Egipt: Protestatarii, pregatiti sa continue lupta

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 10:37
2136 citiri
Revolta in Egipt: Protestatarii, pregatiti sa continue lupta
Foto: Neotommy

Protestatarii egipteni care au cerut plecarea de la putere a presedintelui Hosni Mubarak vor sa continue demonstratiile, in ciuda faptului ca seful statului a anuntat ca mai ramane la putere doar sapte luni si ca va incepe o tranzitie democratica.

Cateva mii de oameni au ramas peste noapte in piata Tahrir, din centrul capitalei Cairo, promitand ca nu vor pleca pana ce Mubarak nu pleaca de la putere, iar alte cateva mii au sosit in cursul diminetii informeaza The Huffington Post.

Intre timp insa, armata a emis o declaratie in care indeamna, voalat, la abandonarea protestelor.

"Mesajul vostru a ajuns, cererile voastre au fost cunoscute. Sunteti capabili sa readuceti o viata normala in Egipt. Fortele armate fac apel la voi", a comunicat un purtator de cuvant al armatei".

Imediat dupa promisiunile facute de Mubarak au izbucnit o serie de incidente intre protestatari si un grup de sustinatori ai presedintelui, atat in Cairo cat si in Alexandria. In timp ce primii au aruncat cu sticle, cei dintr-al doilea grup au scos cutite si bate. Spiritele s-au calmat dupa ce militarii au tras focuri de arma in aer si s-au interpus intre cele doua tabere.

Egipt: Mubarak cedeaza si anunta ca nu va mai candida.

Miercuri e asteptata o noua serie de proteste, dupa cele de marti, care au strans intre cateva sute de mii si doua milioane de oameni. Chiar daca o parte din ei nu vor mai participa, fiind satisfacuti cu faptul ca Mubarak va mai ramane la putere doar sapte luni, in schimb, altii considera ca Mubarak trebuie sa plece acum si ca ramanerea sa la putere inseamna consolidarea regimului sau autoritar, corupt si abuziv.

Protestatarii nu mai sunt speriati acum de nimic, in conditiile in care armata a anuntat ca nu va folosi violenta impotriva lor, dupa ce prima saptamana de proteste a adus moartea a peste 300 de oameni.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#revolte Egipt continua, #revolte Egipt anunt Mubarak , #Egipt