Revolte in Egipt: Ambasada Romaniei din Cairo a primit 200 de apeluri de la romani

Duminica, 30 Ianuarie 2011, ora 16:40
2124 citiri
Revolte in Egipt: Ambasada Romaniei din Cairo a primit 200 de apeluri de la romani

Ambasada Romaniei la Cairo a primit pana in prezent aproximativ 200 de apeluri de la cetatenii romani care solicita informatii si ia toate masurile de acordare a asistentei consulare pentru situatii deosebite.

Celula de criza organizata la nivelul ambasadei tine legatura permanent cu cetatenii romani din Cairo si din imprejurimi, a anuntat MAE intr-un comunicat.

Ministerul de Externe sfatuieste toti romanii care se afla in Cairo sa astepte pana la eventuala restabilire a ordinii si sa evite deplasarile pe strada.

Deocamdata, nu exista informatii despre romani blocati pe aeroportul din Cairo.

Focurile de arma se aud pe intreg teritoriul Cairo, dar sunt razlete si provin de la grupurile de locatari care s-au organizat pentru a evita eventualele jafuri.

Avand in vedere ultimele evolutii din Egipt, urmare a retragerii fortelor de politie, Ministerul Afacerilor Externe recomanda evitarea calatoriilor in Egipt.

Eliberarea de catre demonstranti a unor arestati si condamnati genereaza pericole suplimentare.

Ministerul Afacerilor Externe le recomanda cetatenilor care se afla deja in Egipt sau care, in pofida alertei de calatorie, doresc sa se deplaseze in aceasta tara, sa se adreseze ambasadei Romaniei la Cairo si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

MAE atentioneaza cetatenii romani care ignora avertismentele sale si se deplaseaza in zone de risc, ca o fac pe propria raspundere si vor suporta consecintele unor astfel de calatorii, avand in vedere ca posibilitatile de interventie ale misiunilor diplomatice si oficiilor consulare de cariera in astfel de zone sunt reduse.

Datele de contact ale ambasadei Romaniei in Republica Araba Egipt, la care cei interesati pot obtine informatii consulare sunt telefon: (00202) 2736.01.07, telefon direct: (00202) 2735.95.46, fax: (00202) 2736.08.51 sau email roembegy@link.net. Pentru sectia consulara, numarul de telefon este (00202) 2735.53.26, iar adresa de email roegyvisa@tedata.net.eg.

La nivelul Ministerului Afacerilor Externe, Departamentul Consular, functioneaza non stop o linie telefonica la care pot suna cetatenii romani afectati de actuala situatie de insecuritate din Egipt. Numarul de telefon este 0040- 21.319.68.70.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Ambasada Romania Cairo, #romani Egipt, #romani Cairo Egipt , #Egipt