Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seful armatei Egiptene: Tara nu se va plia in fata violentei islamistilor (Video)

Duminica, 18 August 2013, ora 22:17
1656 citiri
Seful armatei Egiptene: Tara nu se va plia in fata violentei islamistilor (Video)
Foto: RFI

Generalul Abdel Fattah al-Sissi, seful armatei egiptene, a declarat ca Egiptul nu se va plia in fata violentei islamistilor, la o intalnire cu lideri militari si ai politiei. Fratia Musulmana si-a anulat mai multe mitinguri in tara.

"Am oferit multe posibilitati sa incheiem criza in mod pasnic si ii chemam pe sustinatorii fostului presedinte sa participe in reconstructia unui curs democratic, in locul unor confruntari si a distrugerii statului Egiptean", a spus generalul al-Sissi in prima sa interventie de la inceputul confruntarilor cu sustinatorii presedintelui islamist demis Mohamed Morsi.

"Oricine isi imagineaza ca violenta va face statul si egiptenii sa se plieze trebuie sa isi revizuiasca pozitia, noi nu vom ramane niciodata tacuti in fata distrugerii tarii", a declarat seful armatei.

Seful armatei a facut aceste declaratii in cadrul unei reuniuni la care au participat aproximativ 100 de ofiteri superiori ai armatei si politiei, precum si ministrul de Interne Mohammed Ibrahim.

El a asigurat ca armata nu are in niciun caz de gand sa acapareze puterea si i-a chemat pe islamisti sa participe la procesul politic, anunta www.wusa9.com.

250 de militanti islamisti detinuti de fortele de securitate au fost acuzati sambata de omor.

Piata Tahrir a ramas inchisa duminica, blocata de fortele de securitate si de baraje de sarma ghimpata. Fratia Musulmana a anulat duminica un miting de protest care urma sa aiba loc in Piata Roxy din Cairo din cauza ingrijorarilor legate de prezenta posibililor provocatori inarmati grupati pe acoperisurile cladirilor din apropiere.

Grupul impotriva Loviturii de Stat, organizat in jurul fortelor care il sprijina pe fostul presedinte Mohammed Morsi, a anunta ca totusi nu anuleaza marsul catre Curtea Constitutionala.

Uniunea Europeana a amenintat duminica ca isi va revizui relatiile cu Egiptul. Presedintii Comisiei Europene si Consiliului European, Jose Manuel Barroso si Herman Van Rompuy, au spus intr-o rara declaratie comuna ca e responsabilitatea armatei si a guvernului provizoriu sa puna capat violentei.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Egipt lovitura stat armata, #Egipt declaratie general armata, #Egipt seful armatei declaratii , #Egipt