Sute de fete crestine, rapite si fortate sa treaca la Islam

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 09:10
9885 citiri
Sute de fete crestine, rapite si fortate sa treaca la Islam
Foto: halalporkshop.blogspot.com

In februarie, tanara Amira Hafez Wahim a iesit dintr-o biserica crestina din orasul egiptean Luxor, in care intrase cu mama ei, promitand ca se duce pana la un magazin din apropiere si se intoarce repede. Nu s-a mai intors.

Au trecut cinci luni de la disparitie, iar parintii l-au suspectat imediat pe un tanar musulman de 28 de ani, Yasser Mahmoud, care mai incercase sa o rapeasca si inainte, ca a reusit de data asta. Cand tatal fetei s-a dus la Autoritatea pentru Starea Civila pentru o copie a certificatului ei de nastare, temerile lui s-au confirmat: numele ii fusese schimbat si acum fata aparea ca musulmana, scrie Fox News.

Amira este una dintre cele 550 de fete sau femei din cultul crestin copt care au disparut in Egipt in ultimii trei ani, potrivit raportului Asociatiei Egiptene a Victimelor Rapirii si Disparitiilor Fortate.

Ebnar Louis, un activist care a fondat aceasta asociatie in 2010, spune ca politia este de obicei indiferenta cand se raporteaza astfel de rapiri. Motivele sunt neclare. Ar putea fi problemele sectare, resursele inadecvate sau incompetenta.

Raportul arata ca multe dintre femeile disparute sunt rapite de musulmani salafisti, fortate sa se converteasca la Islam si sa se casatoreasca cu rapitorii lor odata separate de familii. Rapirile au crescut ca numar dupa ce fostul presedinte Hosni Mubarak a fost indepartat de la putere in 2011 si inlocuit cu presedintele Mohamed Morsi. Desi Morsi a fost la randul lui indepartat intre timp, rapirile continua.

Dintre cele 550 de femei, doar 10 s-au intors acasa si au acceptat sa ofere marturii. Dar cele 10 au spus aceeasi poveste care, potrivit lui Louis Ebdar, arata un efort organizat al extremistilor salafisti de a rapi, converti si casatori fetele copte cu musulmani.

Femeile care au reusit sa scape au povestit ca barbatii salafisti le-au amenintat, le-au mutat printr-o intreaga retea de case si le-au fortat sa accepte casatorii aranjate. Odata ce s-au convertit, ele au fost amenintate ca parasirea Islamului le va aduce pedeapsa cu moartea, din cauza apostaziei.

Mai multi avocati copti spun ca sunt constienti ca multe dintre fete initial se duc de buna voie cu rapitorii lor, in urma unor povesti de dragoste. Dar, odata ce se separa de familii, ele afla curand ca nu mai au alte optiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Egipt fete crestine rapite, #egiptence crestine fortate islam, #egiptence crestine convertite islam , #Egipt