Ucideri in masa in Egipt: 36 de detinuti au murit dupa ce au vrut sa evadeze

Autor: Ana Ilie
Luni, 19 August 2013, ora 08:20
2455 citiri
Ucideri in masa in Egipt: 36 de detinuti au murit dupa ce au vrut sa evadeze

Guvernul egiptean a admis ca fortele sale de securitate au ucis 36 de islamisti pe care ii aveau in custodie, duminica. Este a patra ucidere in masa a civililor de cand armata a preluat controlul tarii, la 3 iulie, si prima data cand atat de multe persoane au murit in timp ce se aflau in custodia Guvernului.

Vestea mortii celor 36 de islamisti a survenit intr-o zi in care violentele au parut a lua o pauza. Luptele de strada s-au soldat cu peste 1000 de morti incepand de miercurea trecuta, majoritatea islamisti si sustinatorii lor, ucisi cu munitie de razboi de fortele de securitate, scrie New York Tiems.

Islamistii au luat masuri, duminica, pentru a evita noi confruntari, anuland mai multe proteste.

Ministerul de Interne a confirmat mortile, explicand ca au fost o consecinta a incercarii islamistilor de a evada. Oficialii principalei miscari islamiste, Fratia Musulmana, au descris insa mortile drept "asasinari" si au precizat ca victimele, care potrivit bilantului lor sunt in numar de 52, au fost impuscate si asfixiate cu gaze lacrimogene aruncate prin ferestrele unei dubite de politie incuiata.

Egiptul se indreapta catre un viitor incert, apreciaza sursa citata. Egiptenii sunt tot mai divizati pe marginea felului in care trebuie sa arate viitorul, nu se intrevede niico solutie politica, Guvernul ia in considerare scoaterea Fratiei in afara legii.

Nici guvernele straine nu se pun de acord cum ar trebuie sa reactioneze in fata masacrelor din Egipt. SUA au facut primii pasi pentru a bloca ajutorul financiar acordat guvernului egiptean, iar UE a anuntat duminica revizuirea urgenta a relatiilor cu Cairo.

Armata egipteana continua sa aiba sprijinul statelor bogate din Golf, care au promis ajutoare de miliarde guvernului.

Generalul Abdul-Fattah el-Sisi, liderul militar al tarii, i-a condamnat public pe ilsamisti, in ton sfidator, la televiziunea nationala, duminica, si a promis sa reinstaureze democratia in tara.

Islamistii spun insa ca vor protesta pana cand primul presedinte ales democratic al tarii, Mohamd Morsi, arestat de armata la 3 iulie, va fi repus in functie.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Egipt islamisti morti, #Egipt morti , #Egipt
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
O, Doamne! Ca sa vezi la ce poate duce lupta politica in tari cu
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5