Ce citeau atacatorii din Boston: Despre Hitler, uciderea in masa si conspiratia

Luni, 05 August 2013, ora 21:26
1719 citiri
Ce citeau atacatorii din Boston: Despre Hitler, uciderea in masa si conspiratia
Foto: Arhiva

Unul dintre cei doi frati suspecti in cazul exploziilor de la maratonul din Boston, Tamerlan Tarnaev, cel care a fost ucis intr-un schimb de focuri cu politistii, avea o colectie impresionanta de literatura de extrema dreapta in momentul in care au fost comise atentatele.

Tarnaev era abonat la publicatii care promovau suprematia rasei albe si care tratau teme precum teorii ale conspiratiei guvernamentale, scrie BBC.

Furie la Boston: Atacatorul ne ura...dar i-au placut banii nostri

Acesta citea, de asemenea, diverse lucrari despre uciderea in masa. Atat Tamerlan, cat si fratele sau Djohar Tarnaev, care este incarcerat si risca pedeapsa cu moartea, sunt considerati jihadisti radicali la nivel international.

Tamerlan Tarnaev citea articole care isi propuneau sa demonstreze ca atentatul din 11 septembrie 2001 asupra Turnurilor Gemene si exploziile din 1995 din Oklahoma au fost, de fapt, conspiratii puse la cale de guvern. La un material despre suprematia albilor, acesta a comentat ca "Hitler avea dreptate".

Totodata, Tsarnaev era abonat la literatura care explica in ce mod functioneaza uciderea in masa si ce motiveaza un asemenea gest. El isi lua notite despre cum criminalii ucid si mutileaza oameni.

Explozii la Boston: Cauzele mortii lui Tamerlan Tarnaev, unul dintre suspecti

Acesta citea si articole despre numerosii civili ucisi de dronele americane. Fratii Tarnaev, de etnie cecena, si-au petrecut mai multi ani intr-o regiune a Rusiei afectata de insurgenta islamica, iar in ultimii zece ani au locuit in Cambridge, in apropiere de Boston.

Prietenii lui Tamerlan Tarnaev au spus ca in acesta s-a nascut o ura fata de SUA si a devenit pasionat de islam dupa ce a inceput sa simta tot mai multe frustrari legate de cariera sa de boxer, care se destrama din cauza ca nu avea cetatenie americana.

"Pur si simplu nu ii placea America. Avea impresia ca America ataca toate tarile din Orientul Mijlociu doar pentru a le lua petrolul", au marturisit apropiatii lui.

Explozii in Boston: Ce arsenal de arme aveau fratii Tarnaev asupra lor

De asemenea, fratele mai mic al acestuia, Djohar, a lasat un mesaj scrijelit pe barca in care a fost capturat: "Noi, musulmanii, suntem o unitate. Daca ranesti unul, ii ranesti pe toti".

Atacurile de pe 15 aprilie de la maratonul din Boston au ucis trei oameni si au ranit peste 260. Tamerlan Tarnaev, in varsta de 26 de ani, a fost ucis intr-o confruntare cu politia, iar Djohar, de 19 ani, se afla intr-un penitenciar din SUA si risca pedeapsa cu moartea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#frati Tarnaev literatura, #atacator Boston literatura, #atacator Boston extrema dreapta, #Tamerlan extrema dreapta , #explozii Boston