Povestea vaduvei atentatorului din Boston: Din femeie independenta, sotie umila (Galerie foto)

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 19:01
10583 citiri
Povestea vaduvei atentatorului din Boston: Din femeie independenta, sotie umila (Galerie foto)

Katherine Russell, vaduva unuia dintre suspectii atacurilor din Boston, Tamerlan Tarnaev, a fost "o fata tipic americanca, al carei creier a fost spalat de sotul extremist", a afirmat unul dintre fostii ei colegi de scoala.

Daily Mail scrie povestea tineri americance, publicand si fotografii in care transformarea acesteia este vizibila.

Fostii prieteni ai Katherinei povestesc ca in liceu, motto-ul ei personal era "Fa ceva sau nu te mai plange". Visa sa mearga la colegiu si sa se alature Corpului Pacii.

Le spunea prietenilor ei ca trebuie sa aprecieze micile bucurii ale vietii.

L-a cunoscut pe Tamerlan Tarnaev atunci cand acesta avea 26 de ani si tocmai ajunsese in Statele Unite venind din Cecenia.

Pana cand Katherine a implinit 21 de ani, se casatorise cu el si-i facuse un copil, Zahara, o fetita care acum are trei ani.

S-a convertit la Islam si isi ascundea parul superb sub hijab. A trecut prin atatea transformari incat fostii prieteni nu o mai recunosteau, atunci cand se intalneau pe strada.

Dupa atentatul de saptamana trecuta, de la maratonul din Boston, unde sotul ei impreuna cu fratele sau au explodat doua bombe care au provocat moartea a trei oameni si ranirea altor 180, Katherine s-a refugiat in casa parinteasca din Rhode Island.

Luni, ea s-a intors in Cambridge, unde locuia impreuna cu sotul ei.

Dupa ce Tamerlan a fost ucis, vineri, de agentii FBI care au incercat sa-l captureze, vaduva acestuia si familia sa au raspuns, in mai multe randuri, intrebarilor anchetatorilor.

Toate interogatoriile au avut loc in prezenta avocatului familiei, Amato DeLuca, care le-a declarat jurnalistilor ca "este o situatie dificila, facem tot ce putem pentru a o infrunta".

Atentatele la maratonul din Boston au fost comise pe 15 aprilie, soldandu-se cu trei morti si peste 180 de raniti. FBI-ul a descoperit, in urma fotografiilor trimise de martori, doi suspecti, frati, originari din Cecenia.

Unul dintre ei a murit in timpul operatiunilor de arestare, al doilea aflandu-se internat in spital.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...