Atentate la Bruxelles: Cel mai cautat terorist din Europa - noi imagini cu atacatorul de pe aeroport

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 02:53
15365 citiri
Atentate la Bruxelles: Cel mai cautat terorist din Europa - noi imagini cu atacatorul de pe aeroport
Foto: Politia belgiana

Politia belgiana a cerut ajutorul populatiei pentru identificarea unui barbat suspectat ca ar fi unul dintre atentatorii de pe aeroportul international din Bruxelles. Autoritatile au publicat, in noaptea de marti spre miercuri, noi imagini cu suspectul.

Politia a facut publice noi imagini, surprinse cu putin timp inaintea exploziilor. In fotografii apare barbatul imbracat cu o jacheta alba, purtand ochelari si o palarie neagra si impingand un carucior in care se afla o geanta neagra de mana.

"Oricine il recunoaste pe suspect sau are informatii in legatura cu atacul terorist este rugat sa contacteze telefonic politia", transmite pe Twitter politia belgiana.

Anterior, politia a facut publica o imagine care arata trei barbati impingand carucioare cu bagaje. Doi indivizi imbracati in negru ar fi fost atentatorii kamikaze, iar cel de-al treilea, care isi ascunde fata, ar fi fugit, fiind cautat de politie.

Autoritatile spun ca barbatul a fugit dupa ce bomba pe care o avea nu s-a declansat. Presa belgiana chiar speculeaza ca tot el ar fi in spatele atentatului de la metrou, informatie neconfirmata oficial. De altfel, de mai bine de 24 de ore care se defasoara o operatiune de amploare in suburbia Schaerbeek, care ar viza tocmai acest suspect.

Potrivit BBC, fortele de securitate din Bruxelles au fost conduse in Schaerbeek de un sofer de taxi. Acesta l-ar fi luat de la aeroport pe barbatul cu jacheta deschisa la culoare si l-ar fi dus in suburbia Schaerbeek.

Atentate la Bruxelles: Omagiu pentru victime - mesajul unui copil refugiat (Galerie foto&Video)

Atacuri in Bruxelles: Imagini din aeroport cu teroristii kamikaze, inainte sa se arunce in aer (Foto)

Bruxelles-ul, cartierul general al Uniunii Europene, a fost zguduit marti dimineata de mai multe explozii, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles si la statia de metrou Maelbeek.

Cel mai recent bilant anuntat de autoritatile belgiene indica 31 de morti si 230 de raniti, printre care patru romani. Gruparea terorista Statul Islamic a revendicat atacul, precizand ca luptatori de-ai sai si-au detonat centuri cu explozibil. Atacul de la aeroportul Zaventem a fost unul de tip sinucigas, a confirmat procurorul general al Belgiei.

Teroare in Bruxelles - Explozii la aeroport si metrou: Zeci de morti (Video)

Exploziile de pe aeroport s-au produs cu putin timp inainte de ora 8:00. Martorii spun ca mai multe persoane au fost ranite in zona Plecari, vizavi de Hotelul Sheraton, transmite RTBF.be. Dupa aproximativ o ora de la incidentul de la aeroport s-a produs o explozie si la metroul din Bruxelles, in apropiere de institutiile europene si ambasada americana.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#suspect atacuri Bruxelles, #fotografie terorist aeroport Bruxelles , #explozii Bruxelles