Atentate la Bruxelles: De ce a fost eliberat suspectul despre care s-a spus ca ar fi teroristul cu palarie

Marti, 29 Martie 2016, ora 15:01
4330 citiri
Atentate la Bruxelles: De ce a fost eliberat suspectul despre care s-a spus ca ar fi teroristul cu palarie
Foto: Twitter / Fox News

Faycal Cheffou (foto), suspectul in cazul atentatelor de la Bruxelles acuzat de terorism, dar care a fost eliberat luni din detentie, are "un alibi credibil" si sigur nu era "barbatul cu palarie" inregistrat de camerele video la aeroport inainte de explozii, a afirmat marti avocatul sau, Olivier Martins.

Potrivit lui Olivier Martins, nu exista dovezi medico-legale in legatura cu clientul sau, Faycal Cheffou, la scena atentatelor si ca el a fost acuzat pe baza marturiilor unui sofer de taxi, care i-a dus pe presupusii atacatori la aeroport, informeaza agentia Reuters.

Cheffou a fost pus in libertate dupa patru zile de la arestarea sa in apropiere de biroul procurorului din Bruxelles.

Atentate la Bruxelles: Suspectul despre care s-a spus ca ar fi teroristul cu palarie, eliberat

Atentate in Bruxelles - Politia belgiana a difuzat o inregistrare video cu teroristul cu palarie

Unele media spun ca Cheffou este barbatul din imaginile inregistrarilor pe camerele video de la aeroportul din Bruxelles, alaturi de cei doi indivizi care si-au detonat explozibilii, si ca eliberarea sa este o lovitura dura data anchetei ce a dus la arestarea mai multor persoane pentru infractiuni mai mici in diverse locuri in Belgia si Olanda, in Italia si Franta.

"Cheffou era acasa si aceasta s-a putut confirma datorita apelurilor sale telefonice. A fost posibil sa se confirme faptul ca el era cu mobilul sau in acel moment si ca in acel moment el era acasa", a declarat Martins.

"I-am cerut judecatorului sa-l elibereze de urgenta", a afirmat Martins, adaugand ca nu au fost gasite amprente digitale sau urme ADN avand legatura cu el la locul atentatelor.

Atentate la Bruxelles: Bilantul a fost revizuit - numarul mortilor a ajuns la 35

Martins a mai spus ca Cheffou, pentru moment, este acuzat in mod oficial, dar ca nu va mai fi cazul pentru mai mult timp.

Potrivit legii belgiene, un judecator care examineaza cazul poate ordona eliberarea unui suspect, dar numai o anumita instanta poate ridica acuzatiile la adresa cuiva.

#jurnalist suspect atentate Bruxelles eliberat, #supect explozii Bruxelles eliberat , #explozii Bruxelles