Atentate la Bruxelles: Marturii cutremuratoare ale unui hamal devenit erou la aeroport

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 16:18
6931 citiri
Atentate la Bruxelles: Marturii cutremuratoare ale unui hamal devenit erou la aeroport
Foto: Hepta.ro

Un angajat al aeroportului belgian Zaventem este considerat erou, dupa ce a reusit sa scoata sapte persoane ranite din zona dezastrului din urma exploziilor de marti si sa le transporte intr-un loc sigur.

Alphonse Lyoura este hamal. El se ocupa cu bagajele din aeroportul belgian cand au explodat cele doua bombe. Nu a fugit, ci a inceput sa ajute victimele, relateaza The Independent.

LIVE Atentate la Bruxelles: Noi detalii despre teroristi - suspectul principal, de negasit. Doliu national in Romania

Dupa ce a auzit prima explozie, in timp ce infasura in plastic bagajele, Lyoura a ramas pe loc si a auzit rapid a doua explozie, dupa circa doua minute. A povestit cum a vazut oameni cu picioarele distruse sau care au suferit rani groaznice.

"Am ajutat cel putin sase sau sapte persoane ranite. Am scos unele corpuri care nu se miscau. Era panica totala peste tot", a spus angajatul aeroportului, pentru AFP.

"Am vazut oameni intinsi pe jos, insangerati, care nu se miscau. Cel putin sase sau sapte persoane aveau picioarele complet distruse. Multi oameni si-au pierdut membrele. Un barbat si-a pierdut ambele picioare, iar un politist avea un picior complet mutilat", a povestit angajatul aeroportului.

Teroare la Bruxelles: Filmul unei zile cumplite - explozii la aeroport si metrou, zeci de morti si sute de raniti (Foto & Video)

Bruxelles, cartierul general al Uniunii Europene, a fost zguduit marti dimineata de mai multe explozii, pe aeroportul Zaventem si la statia de metrou Maelbeek.

Cel mai recent bilant anuntat de autoritatile belgiene indica 31 de morti si 271 de raniti, printre care patru romani. Gruparea terorista Statul Islamic a revendicat atacul, precizand ca luptatori de-ai sai si-au detonat centuri cu explozibil.

Exploziile de pe aeroport s-au produs cu putin timp inainte de ora locala 8:00. Dupa aproximativ o ora de la incidentul de la aeroport s-a produs o explozie si la metroul din Bruxelles, in apropiere de institutiile europene si ambasada americana.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#marturii explozii aeroport Bruxelles, #atentate aeroport Bruxelles, #raniti aeroport Bruxelles , #explozii Bruxelles