Atentate la Bruxelles Politia aeroportuara avertizeaza - zeci de simpatizanti ISIL lucreaza la Zaventem si au acces la avioane

Joi, 31 Martie 2016, ora 19:49
5658 citiri
Atentate la Bruxelles Politia aeroportuara avertizeaza - zeci de simpatizanti ISIL lucreaza la Zaventem si au acces la avioane
Foto: Arhiva Hepta.ro

Cel putin 50 de simpatizanti ai teroristilor de la Statul Islamic lucreaza la Aeroportul Zaventem din Bruxelles si au acces in avioane, avertizeaza agenti ai Politiei aeroportuare.

In plus, si inainte de atentatele care au zguduit Bruxelles-ul saptamana trecuta, militanti ai ISIL au fost la aeroport pentru a testa vigilenta fortelor de securitate, se arata intr-o scrisoare deschisa a agentilor de politie, citata de La Libre.

Atentate la Bruxelles: Politistii stiau riscurile de securitate, dar nu au fost luati in seama

"Unii oameni suspecti ca ar fi luptat in Siria au venit la aeroport ca turisti falsi. Am raportat prezenta lor, dar noi nu stim daca s-a facut ceva cu aceste informatii", se arata in srisoarea deschisa.

Atentate la Bruxelles: Aeroportul Zaventem se redeschide - Imagini cutremuratoare de la locul exploziilor

Politia aeroportuara de la Zaventem vorbeste si de angajati ai aeroportului care par suspecti: "Cand i-am verificat, am fost surprinsi sa gasim tipi duri, cu un lung istoric de ideologie radicala".

"Situatia securitatii in Aeroportul Zaventem este deficitara", atrage atentia Politia.

Potrivit agentilor de politie, o parte a personalului care lucreaza la aeroport chiar a aplaudat atentatele de saptamana trecuta.

Calatoriti in Belgia? Aeroportul Zaventem ramane inchis dupa atentate - cum puteti ajunge la Bruxelles

"Chiar si astazi, exista cel putin 50 de sustinatori ai Statului Islamic care lucreaza la aeroport. Ei au un card securitate si au, astfel, acces la carlinga unui avion. In trecut, cardurile unor oameni suspecti au fost confiscate, dar, in mod evident, nu toate", atrage atentia Politia.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginii de Internet a MAE si reaminteste faptul ca cetatenii romani care se deplaseaza in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (disponibila gratuit in "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.

Saptamana trecuta, doua explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar statia de metrou Maelbeek a fost lovita de o alta deflagratie. In cele doua atentate separate si-au pierdut viata 32 de persoane, iar peste 300 au fost ranite, dintre care cateva zeci sunt in stare critica.

Statul Islamic a revendicat atacurile de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agentia Amaq News, apropiata teroristilor.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#aeroport Zaventem securitate Statul Islamic , #explozii Bruxelles