Atentate la Bruxelles: Unda verde pentru extradarea lui Salah Abdeslam - teroristul vrea sa coopereze

Joi, 31 Martie 2016, ora 20:11
3359 citiri
Atentate la Bruxelles: Unda verde pentru extradarea lui Salah Abdeslam - teroristul vrea sa coopereze
Foto: Hepta.ro

Salah Abdeslam, principalul suspect in urma atacurilor teroriste de la Paris, din 13 noiembrie 2015, vrea in sfarsit sa coopereze cu autoritatile franceze, putand fi extradat in aceasta tara.

Barbatul este singurul suspect supravietuitor al atacurilor de la Paris si a fost arestat in Bruxelles, pe 18 martie, dupa patru luni in care s-a aflat pe fuga, relateaza AFP.

Arestarea acestuia a fost considerata un rar succes in lupta antiterorista a Belgiei, cu toate ca a fost gasit la doar cativa metri de casa familiei sale si a refuzat sa vorbeasca dupa atacurile de la Bruxelles, desi avea legatura cu atacatorii.

Atentate la Bruxelles: Harta aeroportului, descoperita in casa creierului atacurilor de la Paris

De ce nu s-a mai aruncat in aer Salah Abdeslam in atentatele din Paris

"Salah Abdeslam vrea sa fie predat autoritatilor franceze", a le-a spus avocatul Cedric Moisse reporterilor din Bruxelles.

"Pot de asemenea sa confirm ca vrea sa coopereze cu autoritatile franceze", a mai transmis acesta. Un judecator urmeaza sa ia o decizie privind extradarea pana vineri cel tarziu.

Atentate teroriste la Paris: Salah Abdeslam a vrut sa se arunce in aer, dar s-a razgandit

De cand a fost arestat, Abdeslam, in varsta de 26 de ani, a refuzat sa raspunda intrebarilor care i-au fost adresate. Inainte de asta, a fost interogat pentru trei ore doar despre atacurile de la Paris, despre posibile alte planuri teroriste.

Atentate teroriste la Paris: Salah Abdeslam va refuza extradarea sa in Franta

Atentate la Bruxelles: Salah Abdeslam vrea sa fie extradat cat mai rapid in Franta

In alta ordine de idei, aeroportul Zaventem din Bruxelles a anuntat ca a primit unda verde din partea pompierilor si Autoritatii Aviatice Civile belgiene "pentru reluarea partiala a zborurilor pasagerilor".

"Aeroportul este astfel gata din punct de vedere tehnic. Totusi, autoritatile nu au luat inca o decizie oficiala privind data de reluare a zborurilor. Pana vineri seara, niciun zbor de pasageri nu va decola sau ateriza la aeroportul din Bruxelles", se arata intr-un comunicat de presa. Chiar si asa, insa, traficul aerian va fi la circa 20 la suta din capacitatea normala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Salah Abdeslam extradare, #Salah Abdeslam cooperare autoritati, #creier atentate Paris extradare Franta , #explozii Bruxelles