Explozii ucigase la Bruxelles Iohannis: Terorismul e prezent peste tot in civilizatie, dar vom birui

Marti, 22 Martie 2016, ora 18:45
2007 citiri
Explozii ucigase la Bruxelles Iohannis: Terorismul e prezent peste tot in civilizatie, dar vom birui
Foto: Arhiva Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca atacurile care au avut loc in Europa in ultima perioada arata ca terorismul este "peste tot in civilizatie", dar si-a exprimat increderea ca aceste probleme pot fi rezolvate prin solidaritate.

"Azi e o zi neagra pentru Uniunea Europeana. Bruxelles-ul a fost sub atac terorist, Uniunea Europeana e sub atac terorist si, din pacate, si Turcia a fost sub atac terorist. Aceste lucruri ne arata ca terorismul e prezent peste tot in civilizatie, ca problemele lumii sunt departe de a fi rezolvate, dar acolo putem sa intervenim noi, cu prietenia intre tari, cu solidaritatea dintre noi, avem o sansa foarte buna sa rezolvam aceste probleme. Solidaritate este, probabil, cuvantul care se potriveste cel mai bine in aceasta situatie si cred ca toata lumea a ramas indurerata, impresionata si cand am avut acele atacuri in Istanbul, Ankara, Paris si azi, din nefericire, in Bruxelles", a spus Iohannis, la o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din Istanbul.

El a precizat ca la aceste atacuri teroriste trebuie raspuns cu dorinta de pace si cu solidaritate.

Atacuri in Bruxelles: Imagini din aeroport cu teroristii kamikaze, inainte sa se arunce in aer (Foto)

LIVE Teroare in Bruxelles - Explozii la aeroport si metrou: Zeci de morti (Video)

"Acestor atacuri trebuie sa le contrapunem dorinta noastra de pace, de colaborare, solidaritatea noastra in rezolvarea marilor probleme cu care ne confruntam in regiunea in care traim si noi, romanii, si turcii. Sunt probleme cunoscute - terorismul, migratia, razboiul din Siria si multe alte probleme care, din pacate, ne retin atentia mai mult decat am fi dorit. (...) Am toata increderea ca, impreuna cu partenerii nostri, vom biruri, vom ajunge sa rezolvam aceste probleme", a adaugat seful statului.

Explozii in Bruxelles: Pe aeroport s-au auzit impuscaturi si strigate in araba

Iohannis le-a transmis membrilor comunitatii romanesti din Turcia ca, alaturi de comunitatea turco-tatara din Romania, reprezinta o punte intre cele doua state.

Presedintele a adaugat ca aceasta punte nu este una noua si ca intre cele doua tari exista legaturi "foarte bune" de multa vreme, care s-au realizat la nivel institutional si personal, in zona economica, dar si in cea culturala.

"Toate acestea ne fac sa credem ca Romania si Turcia pot construi impreuna in continuare foarte multe lucruri bune", a declarat Klaus Iohannis.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Iohannis explozii Bruxelles, #atentate teroriste Bruxelles , #explozii Bruxelles
Comentarii
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
o da peste tot...ai vrea si la noi nu ?...parca ai vrea...da-o dreac
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4
A vorbit mult, dar poate sa-mi spuna cineva..