Marturiile supravietuitorilor din Bruxelles: Am simtit explozia in tot corpul. Era sange peste tot, o scena de razboi

Marti, 22 Martie 2016, ora 12:18
7909 citiri
Marturiile supravietuitorilor din Bruxelles: Am simtit explozia in tot corpul. Era sange peste tot, o scena de razboi
Foto: Twitter/Michael

Cei care s-au aflat, marti dimineata, in aeroportul Zaventem din Bruxelles, cand acesta a fost zguduit de doua explozii, sunt ingroziti. La fel si martorii deflagratiei care a cutremurat tunelurile la metroul belgian.

Pana acum se stie ca zeci de oameni au murit sau au fost raniti, in urma exploziilor, iar procurorul general al Belgiei a confirmat ca a fost vorba despre cel putin un atac sinucigas la aeroport.

LIVE Explozii in Bruxelles, la aeroport si metrou: Zeci de morti

Cei care au supravietuit vorbesc cu groaza despre atacurile sangeroase. Corespondentul Sky News Alex Rossi, aflat pe aeroportul Zaventem la orele diminetii, povesteste ca, la un moment dat, a auzit "doua explozii foarte, foarte puternice".

"Simteam cum se misca cladirea. Era mult praf, era si mult fum...am mers catre locul din care s-a auzit explozia si am vazut oameni cum alergau, foarte ametiti si socati", a spus acesta.

"Am simtit explozia, am simtit-o in tot corpul si ne-am uitat unul la celalalt si am spus 'hai sa o luam pe aici'. A fost instinctul de a pleca de acolo. Apoi am vazut oameni alergand, plangand, venind spre noi. Asa ca am stiut ca mergem in directia buna si ca ne indepartam de explozie", a declarat americanca Denise Brandt, pentru corespondentul Sky News.

Explozii in Bruxelles: Pe aeroport s-au auzit impuscaturi si strigate in limba araba

La randul sau, Zack Mouzoun, care aterizase cu un avion de la Geneva cu circa zece minute inaintea primei deflagratii, a precizat pentru televiziunea BFM ca a doua explozie - care a fost mai puternica - a daramat tavanul si tevile, iar apa care curgea se amesteca cu sangele victimelor.

"A fost ceva cumplit. Tavanul s-a prabusit. Era sange peste tot, oameni raniti, bagaje peste tot. Mergeam printre daramaturi. Era o scena de razboi", a povestit el.

La scurt timp dupa atacul terorist din aeroport, o explozie puternica a avut loc si la metrou, in timp ce garnitura circula prin tunel, in apropierea statiei Maalbeek, aflata in preajma institutiilor europene.

Explozii in Bruxelles: Serviciile secrete aveau informatii despre un iminent atac terorist

Un jurnalist Associated Press a relatat ca a vazut mai multi oameni cu rani pe fata si cel putin doua persoane au fost luate de la metrou pe targa.

Printre raniti se afla si Alexandre Brans, in varsta de 32 de ani, care isi stergea sangele de pe fata in timp ce vorbea cu reporterul.

"Metroul plecase din statia Maalbeek, cand s-a auzit o explozie foarte puternica. Era panica peste tot. Erau multi oameni in metrou", a povestit el.

De asemenea, Ian McCafferty, care se afla in statia de metrou Arts Loi, cea spre care se indrepta trenul, a povestit ca deflagratia a fost atat de puternica incat au cazut bucati din pereti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#marturii aeroport Bruxelles, #atac terorist Bruxelles martori , #explozii Bruxelles
Comentarii
Poza RETARDER
RETARDER
rank 5
Nu mai fac bruxellezii marsuri pro-emigranti?