Povestea imaginii-simbol de la atacurile sangeroase de la Bruxelles (Foto)

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 20:24
6691 citiri
Povestea imaginii-simbol de la atacurile sangeroase de la Bruxelles (Foto)
Foto: Hepta.ro

O fotografie cu o femeie careia ii curge sange pe fata si pe chip i se citeste teama a devenit imaginea simbol a atentatelor de marti, de la Bruxelles, in urma carora 32 de oameni au fost ucisi.

Imaginea e extrem de puternica - femeia din instantaneu si-a pierdut un pantof, camasa ei e rupta si e acoperita de praful lasat in urma de exploziile de la aeroportul Zaventem din Bruxelles, scrie Time.

In doar cateva ore, instantaneul surprins de Ketevan Kardava, corespondent al televiziunii publice din Georgia, a facut inconjorul lumii si a ajuns sa defineasca ziua cumplita de 22 martie. Inclusiv New York Times si-a ilustrat articolul de pe prima pagina cu fotografia-simbol.

Atentate la Bruxelles: Numarul mortilor creste. Noi detalii despre teroristi - suspectul principal, de negasit

Explozii in Bruxelles: Un inalt oficial european a izbucnit in lacrimi (Video)

Kardava era in drum spre Geneva, unde urma sa prezinte un raport privind discutiile intre Rusia si tara sa de origine, Georgia. Asteapta avionul pe aeroportul din Bruxelles, cand primul primul terorist a detonat bomba.

"Usile, ferestrele zburau, in jurul meu era mult praf, zeci de oameni raniti la picioare erau plini de sange", povesteste jurnalista. Primul sau instinct a fost sa se uite la picioarele ei. "Eram in stare de soc, nu-mi venea sa cred ca am picioarele intregi", a adaugat Ketevan Kardava.

La mai putin de un minut, cand lumea fugea panicata, s-a auzit a doua explozie. "Am vrut sa fug intr-un loc sigur, ma temeam pentru viata mea. Dar, ca jurnalist, trebuia sa arat lumii ce se intampla acolo", spune Kardava.

Teroare la Bruxelles: Filmul unei zile cumplite - explozii la aeroport si metrou, zeci de morti si sute de raniti (Foto & Video)

Prima fotografie facuta de jurnalista a fost cea cu femeiea in camasa galbena. "Era in stare de soc, fara grai. Nu plangea, nu striga, doar se uita inspaimantata in jur", povesteste jurnalista. In scurt timp, autoritatile au intervenit si au evacuat oamenii de pe aeroport. Kardava nu a apucat sa o intrebe pe femeie cum o cheama. Inainte de a fi evacuata, l-a fotografiat si pe fostul jucator de bachet, belgianul Sebastien Bellin. "Sper ca ei sunt bine si sper ca vor reusi sa depaseasca trauma prin care au trecut", a mai spus jurnalista.

Foto: Hepta.ro

Cine este femeia din fotografie

Dupa ce imaginea cu femeia a facut inconjurul lumii, a fost aflata si identitatea acesteia. Femeia din imagine este Nidhi Chaphekar, o stewardesa din India, informeaza Daily Mail.

Nidhi Chaphekar tocmai sosise cu cativa colegi la terminal inaintea exploziei. Ei se pregateau sa zboare catre Newark, Statele Unite ale Americii, cand a avut loc atentatul de la aeroportul Zaventem.

Atentate la Bruxelles: Omagiu pentru victime - mesajul unui copil refugiat (Galerie foto&Video)

Nidhi Chaphekar are doi copii si de 15 ani lucreaza pentru Jet Airways. O sursa apropiata familiei sale a declarat ca femeia se afla in spital pentru a se recupera.

"Astepta sa se urce la bordul unui zbor de la Bruxelles la Newark, la 10:15, ora locala. Este membru al echipajului. Nu avem informatii complete cu privire la gradul ranilor sale", a anuntat compania Jet Airway.

Compania a confirmat ca femeia se afla in spital si ca a primit ingrijiri medicale.

Imaginea in care Nidhi Chaphekar apare cu sange pe ea si cu hainele rupte a fost distribuita pe Internet si cu hashtagul #PrayForNidhi.

Inca o persoana de nationalitate indiana facea parte din echipajul zborului respectiv, Amit Motwani, coleg cu Nidhi Chaphekar. Potrivit unor informatii, acesta ar fi suferit o rana la ochi, dar s-a marcat drept "safe" cu ajutorul aplicatiei Facebook.

Atentatele teroriste din Bruxelles, revendicate de Statul Islamic

Bruxelles-ul, cartierul general al Uniunii Europene, a fost zguduit marti dimineata de mai multe explozii, pe aeroportul Zaventem si la statia de metrou Maelbeek.

Cel mai recent bilant anuntat de autoritatile belgiene indica 32 de morti si 271 de raniti, printre care patru romani. Gruparea terorista Statul Islamic a revendicat atacul, precizand ca luptatori de-ai sai si-au detonat centuri cu explozibil.

Exploziile de pe aeroport s-au produs cu putin timp inainte de ora locala 8:00. Dupa aproximativ o ora de la incidentul de la aeroport s-a produs o explozie si la metroul din Bruxelles, in apropiere de institutiile europene si ambasada americana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#poveste fotografie simbol Bruxelles, #explozii atentate teroriste Bruxelles , #explozii Bruxelles