Statul Islamic face recrutari - Mesajul primit de tineri in Bruxelles: Fa alegerea corecta in viata ta!

Marti, 29 Martie 2016, ora 11:20
7990 citiri
Statul Islamic face recrutari - Mesajul primit de tineri in Bruxelles: Fa alegerea corecta in viata ta!
Foto: Arhiva Ziare.com

Molenbeek, cartierul bruxellez unde a fost prins teroristul de la Paris Salah Abdeslam, pare sa fie teren de recrutare pentru jihadisti.

Tineri din Molenbeek au primit zilele trecute mesaje in care li se cerea sa "faca o alegere" si sa "lupte cu occidentalii", scrie The Guardian. Mesajele au inceput sa fie primite duminica noapte, de pe o cartela preplatita. Nu se putea raspunde la mesajul primit si nici nu stiai cine ti-l trimite.

La scurt timp pe Facebook a inceput sa circule o inregistrare video ce parea sa arate tineri din Molenbeek cum sarbatoresc atacurile din Bruxelles de saptamana trecuta, care s-au soldat cu 35 de morti si sute de raniti.

Scurtul SMS, scris in franceza, este urmatorul: "Fratele meu, de ce nu lupti cu occidentalii? Fa alegerea corecta in viata ta!".

"Acesti oameni incearca sa ne deturneze tinerii. E ca si cum un dealer de droguri sta si pandeste la poarta scolii. Trebuie sa fie inlaturati. Sunt niste pradatori si copiii nostri sunt victimele", a spus Jamal Ikazban, un parlamentar socialist care reprezinta acest cartier.

Un jihadist belgian executa cu sange rece un prizonier: Atentatele de la Bruxelles au fost doar "o gustare"

Cine e jihadistul care a revendicat atentatul din Bruxelles: Un frustrat nu foarte inteligent

Astfel de mesaje ajung frecvent la tinerii musulmani din Bruxelles si prin intermediul Facebook sau prin e-mail.

Jamal Zaria, imamul de la moscheea Arafat din Molenbeek, spune ca parintii sunt tot mai ingrijorati de ce se intampla si nu stiu cum sa-si apere copiii de pericolul radicalizarii.

Violente la Bruxelles: Politia a intervenit cu tunuri cu apa impotriva huliganilor (Foto & Video)

Statul Islamic face noi amenintari: Atentatele de la Bruxelles sunt doar inceputul cosmarului

"Sunt expusi la un cancer in faza metastatica. Se extinde cu rapiditate si suntem intr-o cursa contratimp sa dezvoltam un sistem imunitar care sa lupte pentru copiii nostri. Tinerii trebuie sa respinga mesajele Statului Islamic", a spus imamul.

Molenbeel este cartierul cel mai rau famat din Bruxelles, unde saracia domneste si rata somajului in randul tinerilor este de peste 50%. Tinerii se plang ca angajatorii nu doresc pe nimeni cu cod postal de Molenbeek.

"Statul Islamic intelege ca aici este o disperare, care poate fi exploatata pentru a-i indoctrina si recruta pe tineri. Sunt furios ca nu am facut destul pentru a impiedica asta. Sa te alaturi Statului Islamic este sinucidere", a mai spus imamul Jamal Zaria.

Atentate la Bruxelles: Bilantul a fost revizuit - numarul mortilor a ajuns la 35

In urma cu exact o saptamana, doua explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar statia de metrou Maelbeek a fost lovita de o alta deflagratie. In cele doua atentate separate si-au pierdut viata 35 de persoane, iar peste 300 au fost ranite, dintre care cateva zeci sunt in stare critica.

Statul Islamic a revendicat atacurile si a amenintat ca este doar inceputul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#SMS Stat Islamic musulmani recrutare, #Stat Islamic recrutare musulmani Bruxelles , #explozii Bruxelles
Comentarii
S
Stan
rank 1
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
"Fa alegerea corecta in viata ta !" : Sinucide-te !!!